Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σταθερή και άκαμπτη η «πολιτική» της κυβέρνησης στο ακτοπλοϊκό...
Σταθερή και άκαμπτη η «πολιτική» της κυβέρνησης στο ακτοπλοϊκό... Εκτύπωση E-mail
26.08.09

Απάντηση από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έλαβαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Ζωίδης, Γ. Νικητιάδης και Ε. Τσουρή σχετικά με ερώτηση που κατέθεσαν για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα τις Καλύμνου.

 

 

Η «άγονη» πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών έχει στερήσει από τους Καλύμνιους το δικαίωμα για ποιοτικές υπηρεσίες, προσιτά εισιτήρια και καθημερινή εξυπηρέτηση όλο τον χρόνο.
 
Θυμίζουμε ότι το 2004 υπήρχε καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καλύμνου με το λιμάνι του Πειραιά τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Σήμερα μόλις δύο φορές την εβδομάδα και κατά τους θερινούς μήνες μόλις τέσσερις.
 
Στην επίσημη απάντησή του ο υπουργός εμπορικής ναυτιλίας αναφέρει ότι αναγνώρισε το πρόβλημα και βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας έπραξε τα δέοντα(!!!) ζητώντας από την εταιρία Blue Star μία (1) προσέγγιση κάθε Σάββατο από το πλοίο Blue Star I. Σύμφωνα πάντα με το ΕΝΑΝΠ ο πλοίαρχος του καραβιού αρνήθηκε, καθώς οι υπάρχουσες υποδομές δεν επιτρέπουν τον ελλιμενισμό του πλοίου!
 
Προφανώς η κυβέρνηση δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το ρόλο του παθητικού παρατηρητή και να δώσει ουσιαστική και μόνιμη λύση στα προβλήματα των Καλυμνίων. Ετσι το υπουργείο αδυνατεί να αντιδράσει στην «άρνηση» του πλοιάρχου. Κατά συνέπεια, ούτε λόγος για κατάλληλη διαμόρφωση του λιμανιού ώστε να διευκολυνθεί η προσέγγιση του πλοίου!
 

ΑΡΓΩ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4012&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 29.08.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote