Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Οι φλόγες «ζεσταίνουν» ανασχηματισμό
Οι φλόγες «ζεσταίνουν» ανασχηματισμό Εκτύπωση E-mail
26.08.09

Στην κλασική «συνταγή» των επιχειρησιακών ευθυνών στρέφεται για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση, για να αποποιηθεί κάθε πολιτική ευθύνη για την καταστροφική πυρκαγιά, ενώ με υποσχέσεις για αποζημιώσεις «τύπου Ηλείας» επιχειρεί να δείξει ότι έχει ακόμη τον έλεγχο της κατάστασης

 

Μία ημέρα μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι αστείες δικαιολογίες του Ευάγγ. Αντώναρου για την πρωτοφανή καταστροφή στην Αττική, το Μαξίμου αποφάσισε να μετριάσει την αρχική «ικανοποίηση» για τον τρόπο που λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός.

 
Συνεχίζοντας μεν να παρέχει ομπρέλα προστασίας στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, «έδειξε» τους υπεύθυνους προς την πλευρά της Πυροσβεστικής. Παράλληλα, και εξαιτίας της γενικευμένης δυσαρέσκειας στην κοινοβουλευτική ομάδα τόσο για την ανετοιμότητα στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς όσο και για το επικοινωνιακό «Βατερλώ» που ακολούθησε, η κυβέρνηση επιχείρησε χθες να στρέψει αλλού τα φώτα της δημοσιότητας, παρουσιάζοντας πομπωδώς, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων.
 
 
Αμηχανία
Σε κάθε περίπτωση στο Μαξίμου, χθες, η αμηχανία ήταν έκδηλη, καθώς γνωρίζουν πως τώρα που κόπασε το μέτωπο της πυρκαγιάς «ανάβει» μια νέα φωτιά στο πεδίο των πολιτικών ευθυνών, με την αντιπολίτευση να ανεβάζει τους τόνους, χωρίς να λείπουν, όμως, και τα φίλια πυρά, που βάζουν κατά βάση στο στόχαστρο τους επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και τον Ευάγγ. Αντώναρο. Το επιτακτικό αίτημα για «απόδοση» ευθυνών ήταν λογικό να αναβιώσει τη συζήτηση περί αναγκαίων αλλαγών και τα σενάρια ανασχηματισμού.
 
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν πως το να «πέσουν κεφάλια» στην Πυροσβεστική δεν είναι αρκετό και θεωρούσαν ως επιβεβλημένες -ενόψει ΔΕΘ- τις αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο και ειδικότερα στο πρόσωπο του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, κάτι που πιθανολογούσαν ότι μπορεί να γίνει μέσω της αυτονόμησής του.
 
 
Αγωνία...
Προς το παρόν, πάντως, το Μαξίμου περιορίζει τις ευθύνες σε επιχειρησιακό επίπεδο. Χθες ο Ευάγγ. Αντώναρος υπεραμύνθηκε του έργου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τόνισε πως «την επιχειρησιακή ευθύνη την έχουν οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν την εντολή να σβήνουν τις πυρκαγιές».
 
Παράλληλα, με έκδηλη την αγωνία να ανασκευάσει τις ατυχείς δηλώσεις περί πεύκων που... δυσχέραναν το έργο της κατάσβεσης υποστήριξε: «Κάθε δέντρο που καίγεται είναι μια μεγάλη απώλεια... Το δάσος θα ξαναγίνει δάσος». Δεν παρέλειψε δε να επιτεθεί και στο ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το για «αμετροέπεια, κινδυνολογία και λαϊκισμό» και σημειώνοντας πως «ο θεατρινίστικος αυτοέλεγχος κράτησε 48 ώρες».
 
Αν δεν ξέρεις...
Λάβρος κατά του Ευάγγ. Αντώναρου ήταν χθες ο Π. Ψωμιάδης (Κανάλι 1). «Όταν δεν ξέρεις να πουλήσεις το προϊόν... κάνε στην μπάντα να έρθει κάποιος άλλος», είπε χαρακτηριστικά, ενώ στηλιτεύοντας την παντελή απουσία κορυφαίων στελεχών τα τελευταία 24ωρα, σημείωσε με νόημα: «Προέχει πώς θα ξαναβγώ βουλευτής, δεν προέχει να πω την αλήθεια στο συμπολίτη που έχασε το σπίτι του»! Μάλιστα, ενόψει την εμφάνισης του κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ, πρότεινε «να ζητήσει ένα μεγάλο συγγνώμη και να υλοποιήσει η κυβέρνηση αυτά που υποσχέθηκε τα προηγούμενα χρόνια».
 
Επικριτικός ήταν και ο Αρ. Ντινόπουλος που δήλωσε (FLASH): «Επικοινωνιακά μπορεί να μην τα πήγαμε και πολύ καλά? όταν λες πως για τη φωτιά φταίνε τα πεύκα, είναι περίπου σα να λες ότι αν καούν όλα δε θα έχουμε πια φωτιές, γιατί δε θα υπάρχει τίποτα για να κάψουμε».
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4011&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 29.08.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote