Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ “ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ” Εκτύπωση E-mail
04.07.07

Του Σάκη Σερέτη 

 

Στον βυθό της αδιαφορίας βούλιαξε το “συνέδριο” που οπως  οραματίζονταν οι αυτοδιόριστοι,θα προκαλούσε ρίγη ενθουσιασμού και θα τους προσέφερε το δημιουργικό αλλοθι, που ηταν απαραίτητο για να ξεπεράσουν τον σκόπελο των παράνομων εκλογών του περασμένου Ιουνίου.

 

 

Οπως ηταν αναμενόμενο,οι εσωτερικές διαμάχες καθώς και η προχειρότητα που διέκρινε την οργάνωση του “συνεδρίου”, αποτέλεσαν τον βασικώτερο λόγο που οι Ομογενείς απείχαν εμφανώς απο τις προσυνεδριακές η Πανομογενειακές συγκεντρώσεις και οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους.

Βέβαια το σκηνικό που στήθηκε, φαντάζομαι πως θα χρησιμεύσει για κάποιες αλλες μελοντικές εκδηλώσεις και τα καλύματα για τις καρέκλες, η κουρτίνα της σκηνής, οπως και η καινούργια μικροφωνική εγκατάσταση δεν θα πάνε χαμένα, διότι αποτελούν ορατά περιουσιακά στοιχεία της “κραταιάς”και κάπως μπορεί να δικαιολογηθεί η απόκτηση τους.

Αυτό που σίγουρα δεν θα μπορέσουν οι αυτοδιόριστοι να δικαιολογήσουν,ειναι τα χρήματα που δαπανήθηκαν για επικοινωνιακούς σύμβουλους καθώς και για υπερωριακή (λόγω φόρτου εργασίας) απασχόληση της γραμματείας της Ομοσπονδίας.

Οσον αφορά τα χρήματα, που ξοδεύτηκαν σε διαφημιστικές καταχωρήσεις προκειμένου το “συνέδριο”να ακουσθεί στα πέρατα του κόσμου,αυτό ειναι ενα αλλο θέμα, που θα πρέπει να απασχολήσει την εξελεγκτική επιτροπή, που θα αναλάβει να εξηγήσει τα ανεξήγητα σημάδια κακοδιαχείρησης, που σημάδεψαν αυτή την αποτυχημένη διοργάνωση.

Μέγα ερωτηματικό, παραμένει το αυτονόητο οπως λέει πολύ σοφά ο λαός μας, «ποιός πληρώνει τον βαρκάρη;»και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν απο το ταμείο της παρέλασης,πως θα αντικατασταθούν αφού οι υποτιθέμενοι χορηγοί, δεν εμφανίσθηκαν στον ρεαλιστικό ορίζοντα του “συνεδρίου”.

Η μαύρη οικονομική τρύπα του συνεδριακού πυρετού, που προκάλεσαν οι αλλαζόνες αυτοδιόριστοι και οι συνυπεύθυνοι(αλλά αμοιροι ευθυνών) επικοινωνιακοί σύμβουλοι,  προκαλεί τώρα ζαλάδα στους πρωτεργάτες του φιάσκου και οπως ειναι απολύτως φυσικό, αναζητείται “ο απο μηχανής θεός” που θα βοηθήσει ωστε να καλυφθεί   τουλάχιστον οικονομικά, η ζημιά που αιωρείται απειλητικά,επάνω απο τα κεφάλια ολων των “μελών” του Δ.Σ της Ομοσπονδίας.

Οι πληροφορίες λένε οτι ο Επίτιμος,προτίθεται να βοηθήσει μέσω κάποιων χορηγών,αλλά υπό ορους.

Το σενάριο που κυκλοφορεί, θέλει τον κ.Δ.Δημητρίου και τον παρολίγο υποψήφιο βουλευτή κ.Ν.Διαμαντίδη, να παραιτούνται απο τις αντίστοιχες θέσεις τους,ενώ ο Επίτιμος θα αναλάβει την προεδρία του “συνεδρίου”(οποτε γίνει) και παράλληλα θα χρισθεί με τις ευλογίες των αγανακτισμένων “μελών” του Δ.Σ.μεταβατικός πρόεδρος,που θα οδηγήσει την Ομοσπονδία σε νέες εκλογές.

Φυσικά για να πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο χρειάζεται η συναίνεση του κ.Ν.Διαμαντίδη,ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει απο την Ελλάδα και την προσεχή Τρίτη, θα συγκληθεί εκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ που θα εξετάσει τις σχετικές προτάσεις εκτόνωσης της κρίσης,που θα πέσουν στο τραπέζι.

Η γενική κατακραυγή του κόσμου,η σθεναρή και ακαμπτη στάση ορισμένων Μ.Μ.Ε, καθώς και οι εγκαιρες τοποθετήσεις του Αρχιεπισκόπου κ.Δημητρίου και του κ.Μ.Βεληβασάκη, δρομολόγησαν την πορεία του “συνεδρίου”,οριοθετώντας την διαχωριστική γραμμή αποστασιοποίησης, που ακολουθήθηκε μετέπειτα και από αλλους φορείς.

Οσον αφορά τον  περίεργο ρόλο που μπορεί να επαιξαν κάποιοι τοπικοί κομματικοί παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας ,σ’αυτό το μονόπρακτο του παραλογισμού,ας ψάξουν οι υπεύθυνοι της Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού  του κυβερνώντος κόμματος και ας κάνουν την αυτοκριτική τους.

Το ζημιογόνο ομόλογο της Ομοσπονδίας ποιός θα το πληρώσει;

Ποιός θα καταφέρει να δρομολογήσει τις απαραίτητες εξελίξεις, που θα αποδώσουν στην Ομοσπονδία την χαμένη αξιοπιστία της;

Πάντως οχι ολοι αυτοί, που θεωρούνται εξ’ αιτίας της αλλαζονείας τους αλλά και του"ενδοξου"  παρελθόντος τους , υπόδικοι εναντι της κοινής γνώμης.  
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=401&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 09.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote