Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Συνάντηση Καντάφι με τον βομβιστή του Λόκερμπι
Συνάντηση Καντάφι με τον βομβιστή του Λόκερμπι Εκτύπωση E-mail
23.08.09

Ο Λίβυος ηγέτης Μοαμάρ Καντάφι συνάντησε τον καταδικασθέντα για την βομβιστική επίθεση στο αεροσκάφος της PanAm στο Λόκερμπι Άμπντελ Μπασέτ αλ Μεγκράχι μια ημέρα αφότου αφέθηκε ελεύθερος από φυλακή στη Σκοτία, μετέδωσε την Παρασκευή το λιβυκό ειδησεογραφικό πρακτορείο Jana.

Ο Λίβυος ηγέτης χαιρέτησε την απόφαση των αρχών της Σκοτίας ν' απελευθερώσουν τον Μεγκράχι, ο οποίος πάσχει από καρκίνο του προστάτη, για ανθρωπιστικούς λόγους.

"Τους συγχαίρω για το θάρρος τους και την επίδειξη ανεξαρτησίας από μέρους τους", δήλωσε ο Καντάφι, σύμφωνα με το Jana.

Η απελευθέρωση του Μεγκράχι προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια και αντιδράσεις από μέρους των κυβερνήσεων της Βρετανίας και των ΗΠΑ. Η Ουάσινγκτον προειδοποίησε τη Λιβύη να μην διοργανώσει υποδοχή ήρωα στον Μεγκράχι. Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε την ενθουσιώδη υποδοχή του στο αεροδρόμιο της Τρίπολης από εκατοντάδες πολίτες "εξοργιστική κι αηδιαστική".

Η βομβιστική επίθεση στο αεροσκάφος της ΠανΆμ το 1988 πάνω από το Λόκερμπι της Σκοτίας στοίχισε τη ζωή 270 ανθρώπων στον αέρα και στο έδαφος. Ο Μεγκράχι καταδικάστηκε για την επίθεση αλλά ενέμενε ότι είναι αθώος καθ' όλη την διάρκεια της φυλάκισής του.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3997&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote