Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ηρεμία συνιστούν οι ΗΠΑ για τα αποτελέσματα των εκλογών στο Αφγανιστάν
Ηρεμία συνιστούν οι ΗΠΑ για τα αποτελέσματα των εκλογών στο Αφγανιστάν Εκτύπωση E-mail
22.08.09

Ο Αμερικανός απεσταλμένος για το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, προέτρεψε τον Αφγανό πρόεδρο, Χαμίντ Καρζάι και τον κύριο αντίπαλό του, να αποφύγουν τις μετεκλογικές εντάσεις και να αναμένουν ήρεμα τα επίσημα τελικά αποτελέσματα, γιατί υπάρχει ο φόβος να οδηγηθεί η χώρα σε εθνικές φυλετικές συγκρούσεις.

Εκλογικοί παρατηρητές ανέφεραν ότι εάν θα υπάρξει και δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών θα έρθει ο νυν πρόεδρος κ. Καρζάι, που ανήκει στη φυλή των Παστούν, αντιμέτωπος με τον ισχυρό αντίπαλό του, πρώην υπουργό Εξωτερικών Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ που προέρχεται από τους Τατζίκους που ζουν στο βόρειο Αφγανιστάν, γεγονός που ενδέχεται να μοιράσει τη χώρα στα δύο.

Ο κ. Χόλμπρουκ είχε σήμερα συνάντηση τόσο με τον κ. Καρζάι όσο και με τον κ. Αμπντουλάχ και πίεσε και τα δύο στρατόπεδα να μην προτρέχουν ως προς τα τελικά αποτελέσματα που θα γίνουν γνωστά σε μερικές εβδομάδες.

Ο Αμερικανός απεσταλμένος δήλωσε στους δύο άνδρες ότι οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα θα σεβαστούν την εκλογική διαδικασία, παρά τις καταγγελίες για παρατυπίες από τον τρίτο υποψήφιο Ασράφ Γκάνι και θα αναμένουν τα τελικά επίσημα αποτελέσματα.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3989&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote