Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Δηλητηριάστηκαν χιλιάδες παιδιά από μόλυβδο
Δηλητηριάστηκαν χιλιάδες παιδιά από μόλυβδο Εκτύπωση E-mail
21.08.09

Νέα περίπτωση μαζικής δηλητηρίασης αποκαλύφθηκε σε επαρχία της κεντρικής Κίνας, όπου στο 70% των παιδιών κάτω των 14 ετών εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα μολύβδου, μετέδωσε την Πέμπτη το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Από τα συνολικά 1.956 παιδιά που ζουν στην περιοχή, δηλητηριάστηκαν τα 1.354, 17 από τα οποία νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι Αρχές της πόλης έκλεισαν ήδη ένα χυτήριο το οποίο κατηγορείται για "πρόκληση σοβαρότατης περιβαλλοντικής ρύπανσης".

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, είχε ανακοινωθεί μία άλλη μαζική δηλητηρίαση στην επαρχία Σαανσί στη Βόρεια Κίνα, όπου είχαν ανιχνευθεί υπερβολικά επίπεδα μολύβδου στο αίμα τουλάχιστον 615 παιδιών από τα 731 που ζουν στην περιοχή.

Οι αυξανόμενες περιπτώσεις σοβαρότατης μόλυνσης η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις προέρχεται από ελάχιστα ελεγχόμενα εργοστάσια ή βιοτεχνίες που έχουν δεσμούς με υψηλόβαθμα στελέχη της τοπικής διοίκησης, έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των κατοίκων οι οποίοι συχνά έρχονται σε αντιπαράθεση με την αστυνομία.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3985&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote