Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Εξορκισμός» Ντόρας σε πρόωρες και Siemens
«Εξορκισμός» Ντόρας σε πρόωρες και Siemens Εκτύπωση E-mail
21.08.09

Υπεράνω εκλογών εμφάνισε την κυβέρνηση η Ντόρα Μπακογιάννη, δηλώνοντας κατά την έξοδό της από το Μέγαρο Μαξίμου ότι έχει εντολή να δουλέψει αποτελεσματικά και στόχο να επιλύσει τα προβλήματα του ελληνικού λαού.

Η υπουργός εξωτερικών υποστήριξε ότι το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη δεν απασχολεί τους πολίτες. «Περιττή» χαρακτήρισε και τη συζήτηση για το Μιχάλη Χριστοφοράκο και τη Siemens. Όσον αφορά στο χαρτοφυλάκιό της, μίλησε για ορίζοντα έξι μηνών -λήγει στις παραμονές της προεδρικής εκλογής του Μαρτίου-, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας. Ανάμεσά τους, η αξιολόγηση από την Ε.Ε. της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, η συνέχιση των συνομιλιών στην Κύπρο για την επανένωση της νήσου και οι διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας. Σχετικά με το τελευταίο ζήτημα, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στη συνάντηση που θα έχει ο απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς με τον διαπραγματευτή των Σκοπίων, σε συνέχεια των επαφών του με τον Έλληνα διαπραγματευτή, Αδαμάντιο Βασιλάκη.

Η υπουργός Εξωτερικών υποβάθμισε και την υπόθεση Siemens, αλλά και το "σίριαλ" της εκδοσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Όπως δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πέρα από τις εκλογές και οι συνεχείς συζητήσεις "περί οποιωνδήποτε θεμάτων", είναι περιττές και δεν απασχολούν τους πολίτες.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3983&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote