Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Και στη Φινλανδία το Κόμμα των Πeιρατών
Και στη Φινλανδία το Κόμμα των Πeιρατών Εκτύπωση E-mail
20.08.09

Το Κόμμα των Πειρατών, μετά την επιτυχή κάθοδό του στη Σουηδία για τις ευρωεκλογές, έκανε την εμφάνισή του και στη γειτονική Φινλανδία. 

Οι φίλοι του Κόμματος των Πειρατών υποστηρίζουν το δικαίωμα δωρεάν κατεβάσματος αρχείων από το Ίντερνετ και ο πολιτικός τους φορέας καλείται να διεκδικήσει το αίτημά τους. 

Στις τελευταίες ευρωεκλογές το πειρατικό κόμμα συγκέντρωσε το 7,1% των Σουηδών ψηφοφόρων και εξέλεξε έναν ευρωβουλευτή.

Στη Φινλανδία ο επικεφαλής του πειρατικού κινήματος, Πάσι Παλμουλέχτο, ανακοίνωσε χθες την ίδρυση του κόμματος αφού, όπως δήλωσε, εξασφαλίστηκε η απαραίτητη υποστήριξη προκειμένου να γίνει αποδεκτό ως πολιτική ομάδα.

«Είμαστε τρισευτυχισμένοι που κατορθώσαμε να συγκεντρώσουμε τις απαραίτητες 5.000 υπογραφές», τόνισε. Το Κόμμα των Πειρατών συμπεριλήφθηκε, ήδη, στους επίσημους καταλόγους του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Κάθοδος στις εκλογές

Οι «πειρατές» θα διεκδικήσουν τη «μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για τα πνευματικά δικαιώματα, την προστασία της ιδιωτικής ζωής, την ελευθερία λόγου και την διαφάνεια στην πολιτική», ανέφερε ο Παλμουλέχτο.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως το κόμμα του προτίθεται να συμμετάσχει στις προσεχείς δημοτικές, εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Οι οργανώσεις για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, όπως ήταν φυσικό, έσπευσαν να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους. 

«Αντιτιθέμεθα κατηγορηματικά στην ιδέα ότι ένα πολιτικό κόμμα βλέπει ευνοϊκά την ελεύθερη χρήση προστατευμένων περιεχομένων», τόνισε ο Άρτο Αλασπάγεαγε, διευθυντής του φιλανδικού κλάδου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωνογραφικής Βιομηχανίας.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3980&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote