Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Κόκκινος συναγερμός στη Βρετανία Εκτύπωση E-mail
01.07.07
Συνεχείς έρευνες και τουλάχιστον 5 συλλήψεις έχει πραγματοποιήσει η βρετανική αστυνομία, μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης και την εξουδετέρωση δύο αυτοκινήτων-βομβών στο Λονδίνο.

Για άτομα που συνδέονται με την Αλ Κάιντα έκανε λόγο ο Γκόρντον Μπράουν. Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, στην πρώτη μεγάλη του δοκιμασία, διαβεβαίωσε πάντως ότι η χώρα "δεν πρ΄΄οκειται να υποχωρήσει".  

Την ίδια στιγμή, ολόκληρη η Βρετανία έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, καθώς εκτιμάται ότι ή απειλή εκδήλωσης μείζονος τρομοκρατικής επίθεσης είναι άμεση.

 Η αστυνομία συνέχισε την Κυριακή τις έρευνες σε σπίτια κοντά στη Γλασκώβη, στην περιοχή Ρενφρουσάιρ, ενώ -όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία Reuters- έχουν ήδη γίνει τουλάχιστον 5 συλλήψεις.  

Το απόγευμα του Σαββάτου φλεγόμενο αυτοκίνητο κατευθύνθηκε προς την πύλη του κεντρικού κτιρίου του αεροδρομίου της Γλασκώβης στη Σκωτία, προσέκρουσε στη γυάλινη είσοδο και τυλίχθηκε στις φλόγες.

 Από το περιστατικό, το οποίο οι Αρχές αντιμετωπίζουν ως τρομοκρατική επίθεση, τραυματίστηκαν έξι άτομα. Δύο άνδρες συνελήφθησαν, ο ένας από αυτούς βρίσκεται στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν δύο ακόμα συλλήψεις σε αυτοκινητόδρομο στο Τσεσάιρ, στη Βόρειο Βρετανία.

 Την Παρασκευή είχαν βρεθεί στο κέντρο του Λονδίνου δύο αυτοκίνητα που περιείχαν βενζίνη, φιάλες προπανίου και καρφιά, αλλά οι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξουδετερώθηκαν.

Η αστυνομία θεωρεί ότι οι δύο επιθέσεις συνδέονται, μιας και στα τρία οχήματα βρέθηκε μεγάλη ποσότητα εύφλεκτων υλικών -βενζίνη και φιάλες προπανίου, ενώ οι Αρχές πιστεύουν ότι τα περιστατικά συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

 Ο Γκόρντον Μπράουν δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη την Κυριακή ότι οι επιθέσεις έγιναν από άτομα που «σχετίζονται με την Αλ Κάιντα».

Είπε επίσης ότι οι Βρετανοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η χώρα αντιμετωπίζει μια «συνεχή και μακροπρόθεσμη» τρομοκρατική απειλή και ότι θα πρέπει να παραμείνουν «σε συνεχή επαγρύπνηση».

«Δεν θα παραδοθούμε, δεν θα φοβηθούμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει τον βρετανικό τρόπο ζωής» προσέθεσε.  «Οι βομβιστικές επιθέσεις αυτού του Σαββατοκύριακου σηματοδοτούν μια κλιμάκωση του πολέμου που μας έχουν εξαπολύσει οι ισλαμιστές τρομοκράτες» ανέφερε σε βρετανική εφημερίδα ο Λορντ Στίβενς, πρώην αρχηγός της αστυνομίας, τον οποίο αυτή τη βδομάδα ο Γκ.Μπράουν όρισε σύμβουλο για την τρομοκρατία.

«Τώρα η Αλ Κάιντα εισήγαγε τις τακτικές που χρησιμοποιεί στη Βαγδάτη και στο Μπαλί, στους δρόμους της Βρετανίας» προσέθεσε.

  Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί τόσο στα βρετανικά αεροδρόμια, όσο και στα αεροδρόμια των ΗΠΑ, από το φόβο νέων επιθέσεων.  

 ΕΘΝΟΣ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=398&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 01.07.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote