Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πολύνεκρες εκρήξεις στη Βαγδάτη
Πολύνεκρες εκρήξεις στη Βαγδάτη Εκτύπωση E-mail
19.08.09

Τουλάχιστον 75 είναι οι νεκροί από τη σειρά των εκρήξεων που σημειώθηκαν στη Βαγδάτη και περισσότεροι από 300 οι τραυματίες, ένας απολογισμός που καθιστά τη σημερινή ημέρα την πιο αιματηρή στην ιρακινή πρωτεύουσα αφότου τα αμερικανικά στρατεύματα αποχώρησαν από τα αστικά κέντρα, τον Ιούνιο.

Τουλάχιστον έξι βόμβες και βλήματα όλμων εξερράγησαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κοντά σε κυβερνητικά υπουργεία και άλλους ευαίσθητους στόχους, οι δύο από τις οποίες έγιναν με παγιδευμένα φορτηγά και συγκλόνισαν τη Βαγδάτη, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

«Το πρώτο φορτηγό ήταν σταθμευμένο κάτω από τη γέφυρα μιας οδού ταχείας κυκλοφορίας που συνδέει το βόρειο με το νότιο τμήμα της πρωτεύουσας. Η γέφυρα κατέρρευσε από την έκρηξη και οχήματα έπεσαν στο κενό», είπε ένας αστυνομικός που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

Η επίθεση που είχε στόχο το υπουργείο Εξωτερικών στοίχισε τη ζωή σε 47 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό 195. Σ' αυτή που είχε στόχο το υπουργείο Οικονομικών σκοτώθηκαν 28 άνθρωποι και τραυματίσθηκαν 96, σύμφωνα με πηγές των υπουργείων Εσωτερικών και Άμυνας.

«Τα παράθυρα του υπουργείου Εξωτερικών έσπασαν από την έκρηξη τραυματίζοντας τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο. Είδα μεταξύ των νεκρών εργαζομένους στο υπουργείο, δημοσιογράφους και φρουρούς ασφαλείας», είπε μια υπάλληλος του υπουργείου ονόματι Άσια.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που μετέβη επιτόπου είδε οκτώ απανθρακωμένα πτώματα κοντά σε ένα κρατήρα βάθους τριών μέτρων και πλάτους δέκα μέτρων. Ολόκληρη η πρόσοψη του υπουργείου έχει υποστεί ζημιές και ο τοίχος του περιβόλου του έχει καταστραφεί.

Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη, επίσης, στη συνοικία Μπαγιά, στη δυτική Βαγδάτη. Λίγο νωρίτερα, δύο βλήματα όλμου έπεσαν μέσα στην «πράσινη ζώνη» και ένα άλλο έξω από αυτόν τον τομέα, όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι εξαιρετικά αυστηρά, καθώς βρίσκονται εκεί πολλά υπουργεία και πρεσβείες, μεταξύ των οποίων εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών, διευκρίνισε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

www.kathimerini.gr

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3978&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 19.08.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote