Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση στις ανεγέρσεις κατοικιών τον Ιούλιο
ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση στις ανεγέρσεις κατοικιών τον Ιούλιο Εκτύπωση E-mail
19.08.09

Απροσδόκητη υποχώρηση σημείωσαν οι ανεγέρσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, με την κατασκευή νέων πολυκατοικιών να ατονεί αισθητά και την ανέγερση μονοκατοικιών να αγγίζει τα υψηλότερα επίπεδα του διαστήματος μετά τον Οκτώβριο.

 

Η πτώση στις ανεγέρσεις νέων κατοικιών κατά μία ποσοστιαία μονάδα, οι οποίες υποχώρησαν στις 581.000 σε ετήσιο επίπεδο, σηματοδοτεί την πρώτη πτώση των τελευταίων τριών μηνών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου στην Ουάσινγκτον. Η κατασκευή καινούργιων μονοκατοικιών, οι οποίες αντιστοιχούν στο 75% του κλάδου, αυξήθηκαν κατά 1,7% στις 490.000, σύμφωνα με την έκθεση.

 

Η συνεχής αύξηση των νέων μονοκατοικιών το διάστημα μετά το Μάρτιο υποδηλώνει μεταστροφή του κλίματος στην αγορά κατοικιών μετά την πτώση στην αξία των κατοικιών και την παροχή φορολογικών κινήτρων για την αγορά πρώτης κατοικίας. Παρά τις προβλέψεις για τόνωση του κλάδου το τρέχον τρίμηνο, οι κατασχέσεις, οι άνοδος των επιτοκίων και οι απολύσεις αναμένεται να επιβαρύνουν το κλίμα.

«Πρόκειται για μία ακόμη απόδειξη ότι βρισκόμαστε σε σημείο καμπής», υπογραμμίζει ο Τζόναθαν Μπαζίλ, οικονομολόγος της Credit Suisse Holdings Inc. στη Νέα Υόρκη. «Η ανάκαμψη στην αγορά κατοικίας θα παραμένει αβέβαιη μέχρις ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο στην οικονομία», συμπληρώνει.

naftemporiki

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3977&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote