Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πολύνεκρο χτύπημα στην Ινγκουσετία
Πολύνεκρο χτύπημα στην Ινγκουσετία Εκτύπωση E-mail
19.08.09

Αν και μοιρολατρικό, η παράδοση που θέλει το μήνα Αύγουστο να συμβαίνουν οι αιματηρότερες τραγωδίες στη Ρωσία επαναλαμβάνεται για μία ακόμα χρονιά.

Χθες τα ξημερώματα, στη Δημοκρατία της Ινγκουσετίας, καμικάζι πυροδότησε 200 κιλά ΤΝΤ σε παγιδευμένο φορτηγό με αποτέλεσμα να σκοτώσει ακαριαία 20 ανθρώπους και να τραυματίσει άλλους 118, από τους οποίους οι περισσότεροι νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Το περιστατικό ήλθε να υπενθυμίσει πως η Ινγκουσετία τείνει να μετατραπεί σε νέα Τσετσενία για τη Ρωσία.

Ολα αυτά τη στιγμή που πριν από λίγο καιρό είχαν αρχίσει δειλά δειλά να ξεπροβάλλουν τα πρώτα χαμόγελα αισιοδοξίας στο Κρεμλίνο, που ήλπιζε πως το κεφάλαιο Καύκασος - τρομοκρατία έφτανε στο τέλος του. Το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα, που ήταν και το εντυπωσιακότερο από πλευράς μεγέθους και απωλειών, δεν είναι το πρώτο αλλά το πολλοστό που λαμβάνει χώρα αυτό το καλοκαίρι στην Ινγκουσετία. Θυμίζουμε την αποτυχημένη απόπειρα εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας, τη δολοφονία του υπουργού Κατασκευών την περασμένη εβδομάδα, τις μεμονωμένες τρομοκρατικές επιθέσεις σε καθημερινή σχεδόν βάση, καθώς και τις μυστηριώδεις απαγωγές - δολοφονίες δημοσιογράφων και ακτιβιστών. Εμφανώς οργισμένος, ο πρόεδρος της Ινγκουσετίας, Γιούνους Μπεκ–Γεφκούροφ, ο οποίος μόλις πριν από μια εβδομάδα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ύστερα από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πριν από ενάμιση μήνα, έβαλε κατά πάντων.

Με δηλώσεις του υποστήριξε πως οι αλυσιδωτές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δημοκρατία του αποτελούν προσπάθεια αποσταθεροποίησης της περιοχής. Ως ηγέτη των επιθέσεων κατονόμασε τον Τσετσένο αποσχιστή Ντοκού Ουμάροφ, ενώ ως ηθικούς αυτουργούς στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης του Βορείου Καυκάσου κατονόμασε τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και το Ισραήλ. Το Κρεμλίνο από την πλευρά του ανεπίσημα υποστηρίζει πως όλα όσα γίνονται στον Καύκασο αποτελούν ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο της Δύσης, που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο με τον πόλεμο στη Νότια Οσετία.

Η ένταση στον Καύκασο δεν περιορίζεται «μόνο» στην Ινγκουσετία αλλά και στη Γεωργία. Αφορμή αυτή τη φορά αποτελεί η αποστολή Αμερικανών πεζοναυτών στην Τιφλίδα για να εκπαιδεύσουν τάγμα πεζικού των Γεωργιανών στρατιωτών, που το 2010 θα ενισχύσει την αμερικανική δύναμη στο Αφγανιστάν. Στο μεταξύ, σήμερα ολοκληρώνεται και τυπικά η διαδικασία της αποχώρησης της Γεωργίας από την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών.


kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3976&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote