Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παγκόσμια Ανθρωπιστική Ημέρα
Παγκόσμια Ανθρωπιστική Ημέρα Εκτύπωση E-mail
19.08.09

Μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ανθρωπιστική Ημέρα, που έχει ανακηρυχθεί η 19η Αυγούστου από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, έδωσε στη δημοσιότητα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Αυγούστου 2003, ο Ειδικός Εκπρόσωπος του Γ.Γ. των Η.Ε. στο Ιράκ, Sergio Vieira de Mello και άλλα 21 στελέχη των ΗΕ έχασαν τη ζωή τους μετά τη βομβιστική επίθεση στο κτήριο των ΗΕ στη Βαγδάτη. Με τον τρόπο αυτό η διεθνής κοινότητα απέτισε φόρο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια.Όπως τονίζει η κ. Μπακογιάννη: "Μια ημέρα μόνο, όμως, δεν είναι αρκετή για να σκεφθούμε τις παγκόσμιες ανθρωπιστικές ανάγκες, όταν ένα δισεκατομμύριο ανθρώπων βρίσκεται σε απόλυτη ένδεια και πείνα. Αρκεί να θυμηθούμε πόσες φορές τα τελευταία χρόνια η διεθνής κοινότητα χρειάσθηκε να ανταποκριθεί σε εκκλήσεις κρατών που βρέθηκαν σε επείγουσα ανθρωπιστική κρίση, είτε λόγω φυσικών καταστροφών ή λόγω ένοπλων συγκρούσεων.
Η χώρα μας ήταν παρούσα στις κρίσεις αυτές, παρέχοντας επείγουσα βοήθεια σε έκτακτα γεγονότα αλλά και βοηθώντας σε πιο μακροχρόνια προβλήματα, που έχουν να κάνουν με στοιχειώδεις ανάγκες καθημερινής διαβίωσης. Στο κέντρο της πολιτικής μας είναι η προστασία και η βελτίωση της ανθρώπινης ζωής, σε κάθε περιοχή του πλανήτη".

   

Συνεχίζοντας η Ελληνίδα ΥΠΕΞ αναφέρει πως: "Η Ελληνική Κυβέρνηση κινητοποίησε ταχύτατα τους μηχανισμούς παροχής βοήθειας αποστέλλοντας είδη πρώτης ανάγκης ιατρικής και επισιτιστικής βοήθειας και προωθώντας στις πληγείσες περιοχές ομάδες αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, ιατρικές ομάδες, ομάδες διαχείρισης καταυλισμών και μεταφοράς τραυματιών, αναλόγως των αιτημάτων και πάντοτε σύμφωνα με τις Καλές Πρακτικές Παροχής Ανθρωπιστικής Βοήθειας (Good Humanitarian Donorship Principles). Η Ελλάδα ήλθε έτσι αρωγός στο Λίβανο, τη Μυανμάρ, την Κίνα, τη Γεωργία, και πρόσφατα στα Παλαιστινιακά Εδάφη και τη Ζιμπάμπουε και θα εξακολουθήσει να είναι παρούσα σε περιπτώσεις ανάγκης. Η αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών κρίσεων είναι υπόθεση όλων μας. Η Παγκόσμια Ανθρωπιστική Ημέρα μας θυμίζει ότι κάθε ένας από μας, με αίσθημα αλληλεγγύης και ανιδιοτέλειας, πρέπει να δώσει το δικό του αγώνα για το σκοπό αυτό".

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3974&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote