Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Διαφάνεια και δημόσιος βίος στο επίκεντρο
Διαφάνεια και δημόσιος βίος στο επίκεντρο Εκτύπωση E-mail
18.08.09

Τέσσερα νέα νομοσχέδια θα προωθήσει η κυβέρνηση στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο με κεντρικό άξονα την διαφάνεια στο δημόσιο βίο. Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη νέα σύνοδο της βουλής θα συζητηθούν οι ρυθμίσεις για το νόμο περί ευθύνης υπουργών και την χρηματοδότηση των κομμάτων, καθώς και για την ψήφο των αποδήμων και την εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων.

Αυτό δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να αφήσει τις αοριστολογίες , τις υπεκφυγές και την στείρα άρνηση και να συναινέσει όπως είχε κάνει και η ΝΔ σε δικές του προτάσεις στο παρελθόν.

 "Είδαμε έκδηλη την αγωνία του υπουργού Εσωτερικών στις δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι ξεκάθαρο από τις τόσες φορές που αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ, το τι απασχολεί την κυβέρνηση Καραμανλή" σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος, Γ. Παπακωνσταντίνου.

"Η κυβέρνηση, αντί να απολογηθεί στο λαό για την πολιτική της υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, και τη δική της σχέση με τα «μαύρα» ταμεία και τους «μαύρους» λογαριασμούς, επιχειρεί να προβάλει ως μέτρο διαφάνειας την επιβολή σε όλα τα κόμματα της υποχρεωτικής και αποκλειστικής κρατικής χρηματοδότησης. Το ΚΚΕ, σε ό,τι το αφορά, ξεκαθαρίζει και πάλι ότι κόμμα κρατικοδίαιτο και ελεγχόμενο από τα μονοπώλια και την εξουσία τους δεν πρόκειται να γίνει" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Από τον Συνασπισμό ο Δημήτρης Βίτσας υπενθυμίζει ότι το κόμμα του έχει καταθέσει εδώ και ένα χρόνο προτάσεις νόμου για τη διαφάνεια και το πολιτικό χρήμα.

 

Πηγή: ΝΕΤ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3971&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote