Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Εντοπίστηκε το «πλοίο-φάντασμα»
Εντοπίστηκε το «πλοίο-φάντασμα» Εκτύπωση E-mail
18.08.09

Εντοπίστηκε κοντά στα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου, στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Αφρικής, το εμπορικό πλοίο Arctic Sea που είχε εξαφανιστεί από τις 28 Ιουλίου, ενώ έπλεε στη Μάγχη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ρώσου υπουργού Άμυνας Ανατόλι Σερντιουκόβ, το πλήρωμά του επιβιβάστηκε σε ρωσικό πλοίο.

 

Όπως πληροφόρησε το Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, οι 15 Ρώσοι ναυτικοί που αποτελούσαν το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία τους.

 

Το Σάββατο η φινλανδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι είχαν ζητηθεί λύτρα για το πλοίο, που μετέφερε ξυλεία αξίας 1,16 εκατομμυρίων ευρώ. Νωρίτερα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για εμφάνισή του στο Πράσινο Ακρωτήριο.

 

Το 4.000 τόνων πλοίο, υπό σημαία Μάλτας, δεν κατέπλευσε στο λιμάνι Μπετζάγια της Αλγερίας, όπου αναμενόταν στις 4 Αυγούστου, ενώ τελευταία φορά έδωσε σημεία ζωής στις 28 Ιουλίου.

Η εξαφάνιση του Arctic Sea είχε προβληματίσει τις Αρχές σε Ευρώπη και βόρεια Αφρική, ενώ πολλά ήταν σενάρια για τα αίτια εξαφάνισής του - περιελάμβαναν από πειρατεία και εμπορική διαφωνία, μέχρι φημολογίες για φορτίο με ναρκωτικά και βεντέτα της ρωσικής μαφίας.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3967&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote