Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μήνυμα Χριστόφια, με αποδέκτη Ταλάτ
Μήνυμα Χριστόφια, με αποδέκτη Ταλάτ Εκτύπωση E-mail
16.08.09

Τη θλίψη του για την αποκάλυψη της εν ψυχρώ δολοφονίας των πέντε Κυπρίων εθνοφρουρών από τις δυνάμεις του Αττίλα, εξέφρασε ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, που επισκέπτεται το νησί της Αστυπάλαιας.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, ώστε να βρεθεί τρόπος για την ομαλή συμβίωση των δύο κοινοτήτων. Η πλήρης δήλωση του κ. Χριστόφια ήταν: "Τα γεγονότα είναι θλιβερά δεδομένου ότι έχουμε την επέτειο της κατάληψης της Αμμοχώστου και επίσης το γεγονός ότι διευκρινίζεται πως δολοφονήθηκαν πέντε άνθρωποι εν ψυχρώ, αυτό δείχνει ότι ο πόλεμος και οι ακρότητες του πολέμου απ' όπου και αν προέρχονται είναι καταδικαστέες. Ευχή αυτήν την ώρα? Η Τουρκία να απεκδυθεί την επεκτατική της πολιτική και να δώσει τη δυνατότητα στον κ. Ταλάτ να συνομιλήσει μαζί μας ως Κύπριος, να βρούμε εμείς οι Κύπριοι τη κοινή γλώσσα, να καθορίσουμε τη τύχη μας".
Ο κ. Χριστόφιας θα κάνει ολιγοήμερες διακοπές στην Αστυπάλαια, όπου και θα συμμετάσχει στο 10ο Φεστιβάλ Αστυπάλαιας, που είναι αφιερωμένο στην Κύπρο, ενώ θα ανακηρυχθεί και επίτιμος δημότης.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ σε δύο από τους ανεμόμυλους-εκθεσιακούς χώρους της πλατείας της Αστυπάλαιας, θα φιλοξενηθεί φωτογραφική έκθεση που καταγράφει τους βανδαλισμούς, καταστροφές, σύληση και ερήμωση των ανυπολόγιστης αξίας αρχαιολογικών και χριστιανικών λατρευτικών μνημείων στα κατεχόμενα.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Παρασκευή, κηδεύτηκε στην Κύπρο σε κλίμα συγκίνησης, ένας από τους πέντε στρατιώτες ο Ιωάννης Παπαγιάννης, ο οποίος αμέσως μετά την εισβολή κατατάχθηκε ως εθελοντής στο πλευρό της πατρίδας του. Τις επόμενες ημέρες, θα γίνουν στην Κύπρο και οι κηδείες των άλλων τεσσάρων αιχμαλώτων που απεικονίζονται στη φωτογραφία σύμβολο της τουρκικής εισβολής.

Πηγές: ΝΕΤ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3959&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote