Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τα διλήμματα του κ. Καραμανλή
Τα διλήμματα του κ. Καραμανλή Εκτύπωση E-mail
16.08.09

Ημέρες κρίσιμων αποφάσεων είναι οι τρέχουσες για τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, καθώς περιορίζονται τα χρονικά περιθώρια για την οριστικοποίηση του πολιτικού του σχεδιασμού, ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής, παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις συνεργατών του που εμπιστεύεται, απορρίπτει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο. Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι το φθινόπωρο δεν θα είναι πολιτικά «καλύτερο» απ' ό,τι ο Φεβρουάριος, οπότε η χώρα θα οδηγηθεί εκ των πραγμάτων στις κάλπες με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ λόγω αδιεξόδου στο ζήτημα της προεδρικής εκλογής. Αρνητικός φέρεται επίσης ο πρωθυπουργός στην προοπτική ανασχηματισμού. Εκτιμά πως το υφιστάμενο κυβερνητικό σχήμα είναι «σφιχτό», αλλά και ότι θα απαιτηθούν μήνες πριν οι νέοι υπουργοί είναι σε θέση να αποδώσουν έργο. Αντιθέτως, ο πρωθυπουργός εξετάζει με ενδιαφέρον το ενδεχόμενο τομών στο πολιτικό σύστημα, με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας. Ειδικότερα, τον κ. Καραμανλή προβληματίζουν το ζήτημα του εκλογικού νόμου, αλλά και οι δυσλειτουργίες του υφιστάμενου πρωθυπουργοκεντρικού συστήματος.

Τέλος, δεδομένες πρέπει να θεωρούνται παρεμβάσεις για τη μείωση των ελλειμμάτων, με μέτρα όπως η επιβολή τεκμηρίων και η αύξηση της έμμεσης φορολογίας, αλλά ο χρόνος εφαρμογής τους παραμένει ζητούμενο.

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3956&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote