Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ετοιμο το νέο εμβόλιο
Ετοιμο το νέο εμβόλιο Εκτύπωση E-mail
16.08.09

Καθώς η επιδημία της νέας γρίπης αρχίζει, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, να υποχωρεί στις περισσότερες χώρες του νοτίου ημισφαιρίου, γεγονός που ενισχύει την άποψη περί κορύφωσης της δράσης του πανδημικού ιού, το φαρμακευτικό σκεύασμα laninamivir ολοκλήρωνε με επιτυχία την τελευταία φάση των δοκιμών για την αντιμετώπιση του ιού Η1Ν1

καθιστώντας αισιόδοξους τους δημιουργούς του, όσον αφορά στην ημερομηνία κυκλοφορίας του στις χώρες της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής. Βάσει των αποτελεσμάτων το εν λόγω σκεύασμα φέρεται να είναι εξίσου ασφαλές και αποτελεσματικό με το Tamiflu, το οποίο οι κυβερνήσεις αποθηκεύουν για την αντιμετώπιση της γρίπης.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αυστραλιανής εταιρείας BIOTA, Πίτερ Κουκ, έχει ήδη δοθεί στην Daiichi Sankyo, την τρίτη μεγαλύτερη βιομηχανία φαρμάκων της Ιαπωνίας, η άδεια διάθεσής του στην αγορά της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου. Ο Κουκ αποκάλυψε ότι περίπου 12 εταιρείες έχουν προς το παρόν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη μαζική παρασκευή και διάθεση του νέου εμβολίου.

Βάσει του τελευταίου απολογισμού του ΠΟΥ, 1.462 άνθρωποι, εκ των 177.457 κρουσμάτων σε 170 χώρες, έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό Η1Ν1.

Μεταξύ των χωρών όπου η ισχύς του ιού εξασθενεί βρίσκονται η Αργεντινή, η Χιλή, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, ενώ αύξηση του ρυθμού διάδοσής του σημειώνεται σε ορισμένες ασιατικές χώρες όπως η Ταϊλάνδη, η Ινδία και το Βιετνάμ.

Ο ΠΟΥ εξακολουθούσε μέχρι προχθές να συνιστά τη χορήγηση αντι-ιικών φαρμάκων όπως το Tamiflu για την αντιμετώπιση «σοβαρών περιστατικών», παρά τις επιστημονικές μελέτες που προειδοποιούν για τον κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών παρενεργειών. Ωστόσο, επεσήμανε ότι τα αντι-ιικά σκευάσματα δεν πρέπει να χορηγούνται σε υγιή άτομα, τα οποία εκδηλώνουν ήπια συμπτώματα γρίπης.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3955&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 16.08.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote