Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τέσσερα χρόνια από την τραγωδία του "Ηλιος"
Τέσσερα χρόνια από την τραγωδία του "Ηλιος" Εκτύπωση E-mail
14.08.09

Τη μνήμη των 121 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους το 2005, όταν συνετρίβη το αεροσκάφος της εταιρείας Ήλιος, τίμησαν οι συγγενείς τους στη Μονή Αγίας Θέκλας.

Η βουλευτής του ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου σε ομιλία κάλεσε τους γονείς, τα παιδιά και τα αδέλφια των θυμάτων να μην ξεχνούν ποτέ ότι οι δικές τους προσπάθειες για δικαίωση αφορούν όλους.

Τέσσερα χρόνια μετά, τόνισε η κυρία Κυριακίδου, «ο κύκλος που αφορά την έρευνα και τη δικαίωση πρέπει να κλείσει, όχι για να ξεχάσουμε, όπως είπε, αλλά για να μπορούμε να πενθήσουμε, έχοντας κερδίσει αυτό το στόχο και οι ψυχές να ησυχάσουν».

Συγγενείς των θυμάτων διαμαρτυρήθηκαν, επειδή στο μνημόσυνο εκτός από την βουλευτή του ΔΗΣΥ δεν παρέστη κανένας άλλος εκπρόσωπος της Πολιτείας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας Πέτρος Κληρίδης δήλωσε ότι οι συγγενείς των θυμάτων δεν πρέπει να ανησυχούν αφού, όπως εξήγησε, οι ποινικές διώξεις είναι θέμα της Πολιτείας και όχι των πολιτών.

Σχολιάζοντας τις ανησυχίες λόγω των δύο παράλληλων δικαστικών διαδικασιών σε Ελλάδα και Κύπρο, ο κ. Κληρίδης, δήλωσε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχει συνάντηση με τον το Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην Αθήνα, ώστε να συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης των νομικών προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν. Θέση μας, τόνισε, είναι ότι η δίκη είναι καλύτερα να γίνει στην Κύπρο.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3953&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote