Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΣΤΟΡΙΑΣ Εκτύπωση E-mail
27.06.07

Του Σάκη Σερέτη.  

Aυτή ειναι η δεύτερη φορά μέσα σε ενα χρόνο, που ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Αστορίας,δέχθηκε την “επίσκεψη” κάποιου η κάποιων ιερόσυλων.

Συγκεκριμμένα στις 26 Ιουνίου μεταξύ  τις 11 το πρωί  και  μέχρι στη 1 το μεσημέρι,εικάζεται οτι κάποιος μπήκε σαν προσκυνητής στον Ιερό Ναό και αφαίρεσε την ασημένια λειψανοθήκη, που εντός της υπήρχε τεμάχιο απο το λείψανο του Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με οσα δήλωσε ο ιερατικώς προϊστάμενος της κοινότητας, Αρχιμανδρίτης Απόστολος Κουφαλάκης στον γράφοντα,”δεν εντοπίσθηκε καμμία αλλη απώλεια στον Ιερό Ναό,ομως η απώλεια του Ιερού λειψάνου, σκόρπισε μεγάλη θλίψη σε ολους μας,καθώς αποτελούσε την μεγαλύτερη περιουσία της κοινότητας και εχει τεράστια συναισθηματική αξία για τους πιστούς.

Το Ιερό λείψανο ειχε αφιερώσει στον Ναό το 1985,ο μακαριστός πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος,οταν επι ποιμαντορίας του, ο Ναός του Αγίου Δημητρίου ονομάσθηκε καθεδρικός.

Την προηγούμενη φορά που ο Ναός “δέχθηκε την επίσκεψη” κάποιων ιερόσυλων διαρρηκτών,ειχαν αφαιρεθεί φωτογραφικές μηχανές που προοριζόντουσαν για τον λαχνό της Εκκλησίας.

Θέλω να πιστεύω οτι σύντομα θα βρεθεί ο δράστης, ο οποίος ελπίζω πως δεν θα ειναι Ελληνας και το Ιερό λείψανο θα επιστρέψει στον Ναό”.

Τις ενέργειες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη, ανέλαβε μετά την καταγγελία, το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, που ειδοποιήθηκε απο τον Αρχιμανδρίτη Απόστολο Κουφαλάκη.
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=395&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 27.06.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote