Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΘΕΡΙΝΟΙ ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΘΕΡΙΝΟΙ ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Εκτύπωση E-mail
14.08.09

Του Σάκη Σερέτη

Όταν το «μαγαζί»δεν περπατάει και αντιμετωπίζεις τον κίνδυνο να σε χώσουν μέσα, το κλείνεις νύχτα και παραγράφεις τα χρέη σου.
Το «πάρτυ τελείωσε» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής στην αρχή του καλοκαιριού, η δημοκρατία μπήκε στον θάλαμο αναμονής, ενώ ταυτόχρονα οι εκλεγμένοι γιατροί και νοσοκόμοι της παραγραφής, ανέλαβαν καθήκοντα.

Υπάκουος και ο Πρωθυπουργός στην απλή λογική της οικονομίας, παρατήρησε τα φαινόμενα της ελλειμματικής συμπεριφοράς των δημοσκοπήσεων, ξαναζύγισε τα βάρη της κυβέρνησης του και αφού είδε ότι είναι ασήκωτα, έκλεισε νύχτα την Βουλή αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους οπαδούς του «σεμνά και ταπεινά».

Αυτή ήταν μόνο η αρχή των θερινών αποδράσεων εκ μέρους των εκλεγμένων «εθνοπατέρων», καθώς το καλοκαίρι που διανύουμε, καταγράφει μοναδικές ιστορίες τρέλας και  φυσικά δεν μας αφήνει να πλήξουμε από την μονοτονία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Έτσι λοιπόν βλέπουμε σε αυτοτελή επεισόδια, το σήριαλ της Ζίμενς με πρωταγωνιστές τα δυο κόμματα εξουσίας – παραγραφής, να τσακώνονται προσπαθώντας να μας αποσυντονίσουν από την πλοκή του έργου, ώστε να μην καταλάβουμε ποιος τα πήρε πρώτος ή ποιος πήρε τα περισσότερα.
Καπάκι μας έρχεται η κεραμίδα του πόθεν έσχες των Ελλήνων  βουλευτών ,οι οποίοι δήλωσαν το έσχες αλλά περιέργως παρέλειψαν να δηλώσουν το πόθεν, καθώς φαίνεται αδύνατο να διασταυρωθεί, αν η απόκτηση των περιουσιακών τους  στοιχείων δικαιολογείται από τα εισοδήματα τους.
Ωστόσο νόμιμες κρίνονται οι δηλώσεις τους από την μια πλευρά, αλλά αδύνατος παρουσιάζεται ο ουσιαστικός έλεγχος για την απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων από την άλλη..
Άλλωστε επίσημα πλέον η Βουλή «ομολόγησε»  για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά, αυτό που ήταν γνωστό εδώ και δεκαετίες, ότι ο έλεγχος των «πόθεν έσχες» των 300 βουλευτών είναι διάτρητος.(Προφανώς  από τα πυρά της  αδυναμίας πραγματικού ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών).
Όμως αυτές οι  «μαύρες» τρύπες στη διαδικασία του ελέγχου των περιουσιακών στοιχείων των βουλευτών, φαντάζει σαν πετρελαιοκηλίδα  στην αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου και δημιουργεί συνειρμούς περίεργους που αποτελούν  «βαρίδια» για την πολιτική ζωή του τόπου.
Το αποδεικνύει άλλωστε και η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ,ο οποίος μίλησε για βαθειά κρίση της εμπιστοσύνης των πολιτών και αλλοίωση του αξιακού κώδικα και όλα αυτά, στην γιορτή της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
Παρόλα αυτά το πολιτικό σήριαλ έχει καυτή συνέχεια και οι διεκδικητές του αυγού της εξουσίας, μας επιφυλάσσουν νέο εκλογικό καμίνι, με ασκήσεις εξουσίας και καλοκαιρινές διακοπές με ομπρέλα την κάλπη.
Οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μανώλη «Μας υποχρέωσαν να αθωώσουμε βουλευτές για να μην δικαστούν», καθώς και οι εξελίξεις στο θέμα των μαύρων ταμείων της Ζίμενς, επιβεβαιώνει τον τίτλο του άρθρου που μόλις διαβάσατε .
Ωστόσο ο δρόμος του καλοκαιριού συνεχίζεται και φυσικά μέχρι το τέλος του ,όλο και κάτι καινούργιο θα έρθει να μας υπενθυμίσει, ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και δεν πάει μακριά....
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3948&Itemid=34

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote