Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συμφώνησε να δώσει εξίσου περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ
Συμφώνησε να δώσει εξίσου περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ Εκτύπωση E-mail
14.08.09

Δύο πρόσωπα στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα κατονομάζονται στο ένταλμα επιβολής ποινής για το Μιχάλη Χριστοφοράκο του ειρηνοδικείου Μονάχου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πάντως, η καταδίκη του Μιχάλη Χριστοφοράκου για δωροδοκία την επίμαχη περίοδο αποτελεί δεδικασμένο για τη δίκη του στην Ελλάδα. 

Οπως αναφέρεται στο γερμανικό έγγραφο για τα δύο μεγάλα κόμματα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ελλάς, Μιχάλης Χριστοφοράκος, συμφώνησε να δώσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ εξίσου στους ταμίες της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βαρθολομαίο, και του ΠΑΣΟΚ Κώστα Γείτονα, από τα τέλη του 2003.

 

Στόχος να τα προωθήσουν στα κόμματά τους, με σκοπό να επηρεάσουν δημόσιους υπαλλήλους υπέρ της παραλαβής του συστήματος ασφαλείας C4I των Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης, ομολογεί καταβολές, που, κατά την απόφαση, ανέρχονται έως το 2006 τουλάχιστον στο 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Στο ένταλμα των δικαστικών αρχών αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι, για την εκτέλεση των πληρωμών στα δύο κόμματα, ο Χριστοφοράκος χρησιμοποίησε την εταιρεία FAIRWAYS LTD του κ. Λέτσα, του οποίου η οικογένεια είχε στενές σχέσεις με τη Siemens

Ο τελεσιδίκως καταδικασθείς Siekachek έστειλε από τα στη διάθεσή του υφιστάμενα «μαύρα ταμεία» στον ελβετικό λογαριασμό της FAIRWAYS LTD εμβάσματα συνολικού ύψους 1.750.000 ευρώ.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3945&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 14.08.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote