Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Δολοφονίες για... τηλεθέαση!
Δολοφονίες για... τηλεθέαση! Εκτύπωση E-mail
14.08.09

Ορισμένοι κυριολεκτικά... σκοτώνουν στο όνομα της τηλεθέασης! Η κάμερα του βραζιλιάνικου τηλεοπτικού σόου «Canal Livre», το οποίο ερευνά υποθέσεις εγκλημάτων, «τύχαινε» να φτάνει πάντα πρώτη στον τόπο του εγκλήματος μεταδίδοντας αποκλειστικές εικόνες συλλήψεων, κατασχέσεων ναρκωτικών και σκηνών εγκλημάτων.

Ομως η... διαολεμένη τύχη του Βραζιλιάνου παρουσιαστή και βουλευτή έβαλε σε υποψίες την αστυνομία, η οποία κατηγορεί τώρα τον Γουάλας Σόουζα ότι διέταξε τις δολοφονίες πέντε ανθρώπων που εμπλέκονταν σε εμπόριο ναρκωτικών.

Και όλα αυτά για να κάνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης και να αποδείξει ότι η περιοχή της Αμαζονίας έχει υψηλή εγκληματικότητα.

 Τα χρήματα και τα όπλα που κατασχέθηκαν στο σπίτι του. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο Σόουζα είχε διπλό όφελος από τις δολοφονίες, καθώς έβγαζε από τη μέση και ανταγωνιστές του στο εμπόριο ναρκωτικών!

«Η διαταγή ερχόταν πάντα από τον βουλευτή και τον γιο του, οι οποίοι αμέσως ενημέρωναν τα τηλεοπτικά συνεργεία για να φτάσουν στον τόπο του εγκλήματος πριν από την αστυνομία», δήλωσε ο αρχηγός της βραζιλιάνικης αστυνομίας, Τόμας Βασκονσέλος.

Ενα από τα αποκλειστικά βίντεο της εκπομπής εμφανίζει έναν ρεπόρτερ να πλησιάζει ένα καμένο πτώμα (ένα εκ των πέντε θυμάτων του Σόουζα, σύμφωνα με την αστυνομία) καλύπτοντας τη μύτη του με το πουκάμισό του και σημειώνοντας ότι «μυρίζει σαν ψητό στα κάρβουνα».

Ο ίδιος ο παρουσιαστής εξηγεί ότι οι δημοσιογράφοι του κατάφερναν να φτάνουν γρήγορα στον τόπο του εγκλήματος χάρη στη στενή παρακολούθηση των συχνοτήτων της αστυνομίας και στους ανθρώπους που είχε τοποθετημένους στο νεκροτομείο της πόλης Μανάους και στο αστυνομικό τμήμα.

Παρόλο που ο Γουάλας Σόουζα αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη οπλοφορία, διακίνηση ναρκωτικών και ηθική αυτουργία σε πέντε ανθρωποκτονίες, κυκλοφορεί ελεύθερος λόγω της πολιτικής ασυλίας. Ομως δεν κατάφερε να γλιτώσει και ο γιος του, Ραφαέλ, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία, παράνομη οπλοφορία και διακίνηση ναρκωτικών.

Μάλιστα η βραζιλιάνικη αστυνομία εξηγεί το διπλό όφελος που είχε ο Γουάλας Σόουζα: πρώτα εξουδετέρωνε αντίπαλους εμπόρους ναρκωτικών και στη συνέχεια χρησιμοποιούσε τις αποκλειστικές εικόνες από το ξεκαθάρισμα λογαριασμών για να αποσπάσει υψηλά ποσοστά θεαματικότητας για την εκπομπή του.

Κατασκεύαζαν ειδήσεις
«Σε αρκετές περιπτώσεις κατασκεύαζαν ειδήσεις, διαστρέβλωναν τα γεγονότα», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός για θέματα Ασφαλείας της Αμαζονίας, Φρανσίσκο Καβαλκάντι.

Ο Βραζιλιάνος παρουσιαστής έγινε τηλεοπτική περσόνα, αφότου έληξε άδοξα η καριέρα του ως αστυνομικού το 1987, λόγω της εμπλοκής του σε λαθρεμπόριο καυσίμων.

Κατάφερε να εκλεγεί τρεις φορές βουλευτής (τις δύο φορές με τις περισσότερες ψήφους στη χώρα) χάρη στην αναγνωρισιμότητα που του χάρισε η εκπομπή του σε τηλεοπτικό σταθμό του Μανάους, η οποία ωστόσο διακόπηκε όταν ξεκίνησαν οι αστυνομικές έρευνες.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3943&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote