Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Διπλή επίθεση Τσίπρα
Διπλή επίθεση Τσίπρα Εκτύπωση E-mail
13.08.09

Επίθεση στην κυβέρνηση με επίκεντρο την οικονομία και το μεταναστευτικό εξαπέλυσε χθες από τη Σάμο ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού είπε ότι «η κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα «πάρτι παροχολογίας» αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας», σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση παρασύρεται από έναν ανταγωνισμό με την ακροδεξιά ρητορεία του κ. Καρατζαφέρη που καταλήγει στις πιο ακραίες πολιτικές επιλογές της μηδενικής ανοχής και των επιχειρήσεων-σκούπα».

Μετά τη συνάντησή του με τουριστικούς φορείς στο Επιμελητήριο του νησιού ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι «παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και μάλιστα σε ένα από τα πλέον δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της χώρας, η οικονομική κρίση δεν κάνει διακοπές» και προσέθεσε «τουναντίον, φαίνεται ότι δείχνει τα δόντια της στους επιχειρηματίες στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, στις τουριστικές επιχειρήσεις, στους δεκάδες χιλιάδες εποχιακούς εργαζόμενους που κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι μετά το τέλος της σεζόν».

Εγκάλεσε δε την κυβέρνηση ότι «αντί να πάρει πρωτοβουλίες τόνωσης της ενεργούς ζήτησης, αντί να κάνει δημόσιες επενδύσεις, αντί να στηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αντί να εκπονήσει προγράμματα για την απασχόληση, στην πραγματικότητα ασχολείται μονάχα με το να δώσει 28 δισ. στους τραπεζίτες και να δώσει κίνητρα στους μεγάλους επιχειρηματίες, προκειμένου να αλλάξουν τις μόνιμες θέσεις εργασίας με ελαστικές θέσεις απασχόλησης».

Και καταλήγοντας προέβλεψε ότι «η χώρα χρειάζεται μια ριζικά διαφορετική πολιτική. Αν αυτή δεν υπάρξει είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα βουλιάξουμε όλοι στην οικονομική κρίση».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΝ επισκέφθηκε το Κέντρο Μεταναστών και Προσφύγων της Σάμου.

Αμέσως μετά χαρακτήρισε «ατελέσφορη και αναποτελεσματική» την πρακτική που ακολουθεί η ΕΕ τα τελευταία χρόνια απέναντι στο πρόβλημα της αστυνόμευσης και της καταστολής.

«Οσο και αν προσπαθήσει κανείς με εξοπλιστικά προγράμματα να περιφρουρήσει τα θαλάσσια σύνορα δεν θα το καταφέρει» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι «στη χώρα μας, η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια πολιτική και το τελευταίο διάστημα παρασύρεται από έναν ανταγωνισμό με την ακροδεξιά ρητορεία του κ. Καρατζαφέρη», ενώ έστρεψε τα βέλη του και κατά του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «το τελευταίο διάστημα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μετακομίσει και έχει μετεγκατασταθεί μεσοτοιχία με την πολυκατοικία του κ. Καραμανλή και του κ. Καρατζαφέρη. Και, δυστυχώς, στα θέματα αυτά υιοθετεί μια ακροδεξιά λαϊκιστική ρητορεία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός του για το μεταναστευτικό, μεταξύ των οποίων, τα χρήματα που δαπανώνται για τα εξοπλιστικά προγράμματα να αξιοποιηθούν για την κατασκευή ανοιχτών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών, αλλά και να εφαρμόζονται οι διεθνείς συμβάσεις για εκείνους τους μετανάστες που έχουν δικαίωμα ασύλου.

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας περιοδεύει στην κεντρική Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Τρίπολη και τη Βυτίνα.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3939&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote