Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τελευταία ευκαιρία στη ΔΕΘ
Τελευταία ευκαιρία στη ΔΕΘ Εκτύπωση E-mail
12.08.09

Με το βλέμμα στραμμένο στη ΔΕΘ όπου για μία ακόμη φορά αναμένεται να δοθεί η μάχη των εντυπώσεων, βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση, με την ελπίδα ότι στο χρόνο που απομένει έως τις 6 του Σεπτέμβρη θα υπάρξει η δυνατότητα αντιστροφής της αρνητικής εικόνας.

 Εν μέσω έντονης εκλογολογίας και της πολιτικής αντιπαράθεσης που αυτή προκαλεί, πληθαίνουν καθημερινά οι «γαλάζιες» φωνές που ζητούν σαρωτικές αλλαγές σε πρόσωπα και πολιτικές και «απαγκίστρωση» από όλα εκείνα τα στελέχη που ενεπλάκησαν σε σκανδαλώδεις υποθέσεις, εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει «φυγή προς τα εμπρός», κάτι που πιστεύουν ότι θα αποτυπωθεί και στα γκάλοπ που αναμένονται στο τέλος Αυγούστου. Άλλωστε τα περιορισμένα περιθώρια στο οικονομικό πεδίο δεν επιτρέπουν θεαματικές κινήσεις και εξαγγελίες, με αποτέλεσμα οι ελπίδες να έχουν εναποτεθεί αποκλειστικά στον επικείμενο ανασχηματισμό. Τα περισσότερα στελέχη εκτιμούν ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα είναι περιορισμένου χαρακτήρα προκειμένου να μην υπάρξει νέο κύμα δυσαρεστημένων που θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στην πορεία προς τις κάλπες, ενώ θεωρούν πιθανότερη μια ευρεία ανακατάταξη στο επίπεδο των υψηλών κρατικών λειτουργών (περιφερειάρχες και διοικητές ΔΕΚΟ).

 

Πρωτοβουλίες
Όσον αφορά στο χρόνο εκδήλωσης των πρωθυπουργικών πρωτοβουλιών, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει για τον Κ. Καραμανλή, και τοποθετούν τις όποιες αλλαγές, αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο, προκειμένου να φανεί ότι σε μια περίοδο παρατεταμένης κυβερνητικής απραξίας, «κάτι κινείται».

Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό της ΚΟ της ΝΔ είναι και οι χθεσινές δηλώσεις του Γ. Σαλαγκούδη στον «ΑΘΗΝΑ 9 84», ο οποίος εκτίμησε πως για να υπάρξει αναστροφή του κλίματος απαιτείται «αλλαγή του επικοινωνιακού επιτελείου και της επικοινωνιακής πολιτικής της ΝΔ», «ένα πολύ μεγάλο λίφτινγκ στην κυβέρνηση» , αφού -όπως είπε- «υπάρχουν στον κυβερνητικό μηχανισμό πάρα πολλά στελέχη, τα οποία δεν αποδίδουν ή έχουν κουραστεί ύστερα από τα πέντε χρόνια άσκησης των καθηκόντων τους σε πολύ σημαντικούς οργανισμούς» και τέλος «ένα γενναίο λίφτινγκ στο κόμμα».

Άλλα στελέχη πάλι, όπως ο Κ. Τασούλας, εκφράζουν διαφορετική άποψη, επισημαίνοντας (Κανάλι 1) ότι «η κολοκυθιά των προσώπων αφορά κυρίως σε εμάς τους ίδιους και άλλους χίλιους εντός του τριγώνου της Πλατείας Κολωνακίου. Ο κόσμος περιμένει αποτελέσματα. Το ποιος θα τα φέρει είναι δευτερεύον».

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός και υπουργοί παραμένουν στην Αθήνα, προσπαθώντας να στείλουν το μήνυμα ότι οι πρόωρες κάλπες δεν βρίσκονται στην ατζέντα του Μαξίμου και το μόνο που τους απασχολεί είναι η προώθηση του κυβερνητικού έργου και η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

 

Ορόσημο
Σε κάθε περίπτωση το χρονικό ορόσημο της ΔΕΘ αποκτά μία ακόμη σημασία, καθώς ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Θεσσαλονίκη θα έχει να αντιμετωπίσει και την προαναγγελθείσα παραίτηση του Γ. Μανώλη, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει έως τότε την κριτική του, προκαλώντας νέο γύρο εσωστρέφειας στη ΝΔ.

Οι παρενέργειες από την τελευταία του παρέμβαση και τις καταγγελίες του ότι οι βουλευτές της ΝΔ υποχρεώθηκαν να καλύψουν τους εμπλεκόμενους στα σκάνδαλα, συνεχίστηκαν και χθες. Σκληρή ήταν η απάντηση του Κ. Τασούλα ο οποίος δήλωσε πως «μετά τα 18 του χρόνια κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος ακόμα και για τη φάτσα του».

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3938&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote