Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Για τη μάχη με τα ναρκωτικά ο Ομπάμα στο Μεξικό
Για τη μάχη με τα ναρκωτικά ο Ομπάμα στο Μεξικό Εκτύπωση E-mail
11.08.09

Με αφορμή τη σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Βορείου Αμερικής ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκα Ομπάμα βρίσκεται από χθες στη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού, όπου θα συναντηθεί με τον Μεξικανό ηγέτη Φελίπε Καλδερόν και τον Καναδό πρωθυπουργό Στέφεν Χάρπερ.

Ο Ομπάμα έφθασε με το προεδρικό του αεροσκάφος Air Force One και έγινε δεκτός από τον κυβερνήτη της Πολιτείας Χαλίσκο Εμίλιο Γκονσάλες.

Το κέντρο της πόλης γύρω από το πολιτιστικό κέντρο είχε οχυρωθεί ένεκα της συνόδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, και αναμένεται να εστιασθεί σε κρίσιμα θέματα όπως η μάχη κατά της λαθρεμπορίας ναρκωτικών, η οικονομική κρίση και η συντονισμένη αντιμετώπιση των χωρών της περιοχής στην πανδημία της νέας γρίππης Α-Η1Ν1.

Αστυνομικοί και οδοφράγματα απαγορεύουν την είσοδο σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα σε μία περιοχή, η οποία συνήθως είναι πολύβουη, ιδιαίτερα τις Κυριακές. Επιγραφές ανακοινώνουν πως η περιοχή είναι κλειστή «λόγω συνόδου». Τα μέτρα ασφαλείας έχουν επηρεάσει και τα νότια της Γκουανταλαχάρα, όπου βρίσκονται τα τρία ξενοδοχεία στα οποία έχουν καταλύσει οι Ομπάμα, Καλδερόν και Χαρπερ.

Στο μεταξύ, διάσκεψη έχουν διοργανώσει στην πόλη εκατοντάδες μέλη κοινωνικών οργανώσεων, αξιώνοντας από τους βορειοαμερικανούς ηγέτες λύσεις σε προβλήματα που αφορούν το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αγροτική παραγωγή. Επίσης αξιώνουν την πρόσβαση στις ΗΠΑ και τον Καναδά για τα φορτηγά μεταφοράς από το Μεξικό, ένα ακανθώδες θέμα, εξαιτίας της αμερικανικής άρνησης να ανοίξει τα σύνορα. Χθες 500 διαδηλωτές έκαναν πορεία στους δρόμους της Γκουανταλαχάρα, όμως οι αρχές εμπόδισαν την πρόσβασή τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

imerisia

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3930&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote