Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τις κυβερνητικές παροχές
Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τις κυβερνητικές παροχές Εκτύπωση E-mail
09.08.09

Αυγουστιάτικος εκλογικός πυρετός έχει «χτυπήσει» τα κομματικά επιτελεία, με αποτέλεσμα η πολιτική αντιπαράθεση να μην λέει να πάει διακοπές. Η κυβέρνηση κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ, ότι συντηρεί την εκλογολογία και το ΠΑΣΟΚ ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για ακατάσχετη παροχολογία.

Στη Λίνδο της Ρόδου ο Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε περιοχές που είχαν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι υιοθέτησε προεκλογικά πολιτική τριχίλιαρων.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε, ότι «είναι μια θλιβερή επέτειος με πολλές υποσχέσεις οι οποίες τελικά διαψεύστηκαν και όπου τελικά υπήρξαν μόνο τα τριχίλιαρα, μια εύκολη προεκλογικής φύσεως κίνηση, η οποία δεν είχε βάθος, δεν είχε προοπτική, δεν είχε σχεδιασμό, και που βεβαίως δεν βοήθησε τον παραγωγικό ιστό και το περιβάλλον, την ουσιαστική προοπτική αυτών των περιοχών». Καταλύτης για την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών αποτελεί για τον Κώστα Καραμανλή η πορεία της οικονομίας, με έμφαση τη μείωση του ελλείμματος.

Από την Ρόδο πάντως ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίσθηκε αισιόδοξος για νίκη του ΠΑΣΟΚ, όποτε στηθούν κάλπες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε ευθύνη μπροστά μας όχι μόνο προεκλογικά, αλλά λαού θέλοντος και μετεκλογικά». Η κυβερνητική παράταξη πάντως μοιάζει με «καζάνι που βράζει», καθώς στους βουλευτές που καλούν τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει σε αλλαγές στην κυβέρνηση και το κόμμα, προστέθηκε και ο Πέτρος Δούκας, ο οποίος είπε ότι πρέπει «να αναδειχθούν στελέχη που έχουν ικανότητες, ώστε να μην επιβιώνουν αυτοί, που έχουν αρετές κισσού».

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Μανώλης μέσα από συνέντευξή του στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ επικρίνει την τακτική της κυβέρνησης για μη παραπομπή πρώην υπουργών, το όνομα των οποίων είχε εμπλακεί σε υποθέσεις σκανδάλων, λέγοντας ότι «κάποιοι μας υποχρέωσαν να ψηφίσουμε την απαλλαγή τους, για να μην πάνε να δικαστούν. Αυτό είναι πρόκληση και για μένα και με πίκρανε». Μέσα σε αυτό το κλίμα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δέχονται τα «πυρά» των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κωστής Αϊβαλιώτης σχολίασε ότι «η ΝΔ θυμίζει σήμερα… "εκκλησία με πολλούς ψάλτες, αλλά χωρίς παπά". Όσο και να ψέλνουν οι "ψαλτάδες", η "λειτουργία" δεν γίνεται».

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ Ανδρέας Καρίτζης δήλωσε ότι «ούτε η ακατάσχετη εκλογολογία, ούτε κάποιος ανασχηματισμός της κυβέρνησης, ούτε κάποιο άλλο επικοινωνιακό κόλπο μπορεί να κρύψει τα τεράστια προβλήματα της χώρας και την απουσία λύσεων από τη μεριά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ». Πάντως, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εκτιμάται, ότι όλα τα κόμματα θα ξεδιπλώσουν την στρατηγική τους, είτε οι πρόωρες κάλπες στηθούν το φθινόπωρο, είτε στηθούν το Μάρτιο.

Πηγή: ALPHA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3922&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote