Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Η Τουρκία καταργεί το μορατόριουμ με την Ελλάδα
Η Τουρκία καταργεί το μορατόριουμ με την Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
09.08.09

Στην de facto κατάργηση του μνημονίου Παπούλια - Γιλμάζ έχει προβεί φέτος το καλοκαίρι η Αγκυρα. Παρότι στο μνημόνιο προβλέπεται ο εκατέρωθεν σεβασμός (μορατόριουμ) της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας Ελλάδας και Τουρκίας, τουρκικά μαχητικά επιχειρούν την αναχαίτιση ελληνικών εντός του FIR Αθηνών

ενώ έχουν πραγματοποιήσει εικονικές προσβολές στο Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι.

Επίσης, αν και τύποις η Τουρκία έχει σεβαστεί τη ρύθμιση του μνημονίου που απαγορεύει την πραγματοποίηση ασκήσεων στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, στην πραγματικότητα την καταστρατηγεί: Τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο κατεγράφησαν στο Αιγαίο 363 παραβιάσεις και 58 εμπλοκές.

 

Η Αθήνα αναμένει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να ακολουθεί στρατηγική έντασης στις διμερείς σχέσεις μέχρι τον Δεκέμβριο, οπότε και θα κριθεί η περαιτέρω πορεία της στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Εκτιμά, όμως, πως δεν είναι στις προθέσεις της Αγκυρας η πρόκληση «ηθελημένου θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο».

 

Οι αγωγοί

 

Νέες ισορροπίες στον ευρωπαϊκό ενεργειακό χάρτη, αλλά και τον έντονο προβληματισμό της Αθήνας, έχει προκαλέσει η ρωσοτουρκική συμφωνία συνεργασίας.

 

KATHIMERINI

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3919&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote