Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΗΠΑ: στο 50% έπεσε η δημοτικότητα του Ομπάμα
ΗΠΑ: στο 50% έπεσε η δημοτικότητα του Ομπάμα Εκτύπωση E-mail
07.08.09

Η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα έπεσε στο 50%, το χαμηλότερο ποσοστό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο Λευκό Οίκο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα, παραμονή της συμπλήρωσης 200 ημερών στην προεδρία των ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί σε ποσοστό 50% εγκρίνουν τις ενέργειες του προέδρου τους, ενώ ένα ποσοστό 42% δεν τις εγκρίνει, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη δυσφορία τους για τον τρόπο που η κυβέρνηση Ομπάμα αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση και τις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας.

Την έρευνα διεξήγαγε η εταιρεία Quinnipiac, η οποία στην προηγούμενη δημοσκόπησή της στις 2 Ιουλίου κατέγραφε ποσοστό ικανοποιημένων 57% και δυσαρεστημένων 33%.

Την οικονομική πολιτική εγκρίνει ποσοστό 45% και δεν εγκρίνει ποσοστό 49%, ενώ την πολιτική του Ομπάμα στις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας εγκρίνει ποσοστό 39% και δεν εγκρίνει ποσοστό 52% .

Αντίθετα, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, καταγράφεται επιδοκιμασία της εξωτερικής πολιτικής του Αμερικανού προέδρου σε ποσοστό 52% έναντι 38% αυτών που δεν την εγκρίνουν.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 3 Αυγούστου μεταξύ 2.409 Αμερικανών εγγεγραμμένων σε εκλογικούς καταλόγους και το περιθώριο στατιστικού λάθους είναι συν-πλην 2%.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3909&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote