Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μάθε παιδί μου... κοράνι
Μάθε παιδί μου... κοράνι Εκτύπωση E-mail
06.08.09

Την παρέμβαση των τ/κ συντεχνιών καθηγητών και δασκάλων προκάλεσε η πρωτοβουλία του «κοινοτάρχη» της κατεχόμενης Γύψου να ανοίξει το εκεί δημοτικό σχολείο προκειμένου ο ιμάμης του χωριού Αρνάδι να παραδίδει μαθήματα για το κοράνι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το σχολείο άνοιξε χωρίς να δώσει τη συγκατάθεσή του ο διευθυντής του και ακολούθως παρενέβησαν επικεφαλής των τ/κ συντεχνιών οι οποίοι αφού έπιασαν στα «πράσα» τον ιμάμη να παραδίδει παράνομα μαθήματα κορανίου σε μαθητές. Στη φωτογραφία και τα βιβλία που έχουν σταλεί από την Τουρκία για τη διδασκαλία του σχετικού μαθήματος.

Ως γνωστόν το «υπουργείο» παιδείας σύναψε συμφωνία με τη «διεύθυνση θρησκευτικών υποθέσεων» προκειμένου η φετινή σχολική χρονιά να συνοδευτεί από μαθήματα για το κοράνι, κάτι που είχε καταργηθεί τα τελευταία χρόνια.
Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη ο σύνδεσμος αλεβιτών κατεχομένων αξίωσε κι αυτός να διδάσκεται στα σχολεία το κοράνι κατά το δόγμα των αλεβιτών (τα βιβλία και τα μαθήματα είναι κατά το σουνιτικό δόγμα). Η εφημερίδα «Αφρίκα» ασχολείται με το θέμα των μαθημάτων για το κοράνι και γράφει ότι το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην πληθυσμιακή αλλοίωση των κατεχομένων. Η εφημερίδα εξηγεί ότι η συμφωνία για τα μαθήματα ανταποκρίνεται στην ουσία στο αίτημα των χιλιάδων Τούρκων που έχουν μεταφερθεί στα κατεχόμενα μεταφέροντας παράλληλα στο ψευδοκράτος τις συνήθειες και τα πιστεύω τους. Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι μεταξύ των μαθητών που παρακολουθούσαν τα παράνομα μαθήματα στη Γύψου δεν υπήρχαν Τ/Κ μαθητές.
 
 
 
 
 
 
ΠΟΛΙΤΗΣ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3908&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 06.08.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote