Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Με Κούρδους συναντήθηκε ο Ερντογάν
Με Κούρδους συναντήθηκε ο Ερντογάν Εκτύπωση E-mail
06.08.09

O Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με την ηγεσία του Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας (DΤΡ), που εκπροσωπεί κυρίως του Κούρδους της Τουρκίας, στο πλαίσιο του ανοίγματος που εξήγγειλε με στόχο τον τερματισμό της 25ετούς εξέγερσης των Κούρδων.

Την ίδια ώρα συλλήψεις και επεισόδια με ρήψη δακρυγόνων σημειώθηκαν σε συγκέντρωση στο Ντιγιάρμπακιρ υπέρ του ηγέτη του κουρδικού κινήματος ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Η συνάντηση του κ. Ερντογάν με την αντιπροσωπεία βουλευτών και στελεχών του DTP, υπό τον ηγέτη του κόμματος Αχμέτ Τουρκ, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος ΑΚΡ στην Εθνοσυνέλευση. Κι αυτό επειδή ο κ. Ερντογάν συναντήθηκε με τους Κούρδους πολιτικός με την ιδιότητα του προέδρου του ΑΚΡ, και όχι επισήμως ως πρωθυπουργός.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο ηγέτης του DTP κ. Τουρκ χαρακτήρισε τη σημερινή πολύ σημαντική ημέρα, ευχόμενος να ακολουθήσουν θετικές εξελίξεις. «Αναλογεί μεγάλη ευθύνη στον καθένα μας» σχολίασε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός από την πλευρά του επισήμανε με νόημα ότι η συνάντηση έγινε υπό τη σκεπή της Εθνοσυνέλευσης, τονίζοντας ότι τώρα υπάρχουν περισσότερες ελπίδες για το μέλλον.

Πριν από τη συνάντηση, ο κ. Ερνογάν έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν ταυτίζει το DTP με το ΡΚΚ, ως έμμεση σε όσους τον επέκριναν για τη συνάντηση κατηγορόντας τον ότι ανοίγει διάλογο με αυτόν τον τρόπο με το ΡΚΚ.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3903&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote