Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow - Διεθνή διάσκεψη για την κατάσταση στο Ιράκ
- Διεθνή διάσκεψη για την κατάσταση στο Ιράκ Εκτύπωση E-mail
10.04.07
Οι ΗΠΑ θα πρέπει να διοργανώσουν διεθνή διάσκεψη με τη συμμετοχή χωρών και οργανώσεων από τη Μέση Ανατολή, ώστε να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για την εδραίωση της ασφάλειας στο Ιράκ και την ευρύτερη περιοχή, δήλωσε ο πρώην υπουργός ʼμυνας του Ιράκ, Αλί Αλάουι. Ο Αλάουι, που κατείχε υψηλόβαθμα αξιώματα στην ιρακινή κυβέρνηση μετά τον Απρίλιο του 2003, δήλωσε ότι με τη σύγκληση μίας διεθνούς διάσκεψης θα καταστεί εφικτή η συνεργασία όλων των δυνάμεων της περιοχής, παρά τις διαφορές τους, εφόσον κοινός στόχος θα είναι να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους στο Ιράκ.

Ο Αλάουι υποστήριξε ότι η Ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη δεν θα πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο μίας τέτοιας διάσκεψης, δεδομένου ότι πρόκειται για διαφορετικό ζήτημα από εκείνο του Ιράκ. Παρά τις αποτυχίες της αμερικανικής πολιτικής στο Ιράκ, οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα που έχει τη διπλωματική ισχύ και τη δυνατότητα να διοργανώσει μία διεθνή διάσκεψη, τόνισε ο Αλάουι.

Οι δηλώσεις του Αλάουι έγιναν στο
National Press Club, στην Ουάσινγκτον, όπου παρουσίασε το νέο του βιβλίο, που κυκλοφορεί με τον τίτλο " The Occupation of Iraq; Winning the War, Losing the Peace". Ο Αλάουι έχει ασκήσει κριτική στις ΗΠΑ για σειρά λαθών στη διοίκηση του Ιράκ μετά την εισβολή στη χώρα.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=39&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 17.04.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote