Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ελεύθερες οι Αμερικανίδες μετά την επίσκεψη Κλίντον
Ελεύθερες οι Αμερικανίδες μετά την επίσκεψη Κλίντον Εκτύπωση E-mail
05.08.09

Απελευθερώθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης μετά την επίσκεψη Κλίντον στη Βόρεια Κορέα οι δύο Αμερικανίδες δημοσιογράφοι, Λόρα Λινγκ και Γιούνα Λι, που είχαν συλληφθεί από τις Αρχές και καταδικαστεί σε 12 χρόνια καταναγκαστικών έργων για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Τη διαπραγμάτευση για την απελευθέρωσή τους έκανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον που πραγματοποίησε αιφνίδιο ταξίδι αστραπή στη Βόρεια Κορέα ενώ είχε συνάντηση και με τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ παραχώρησε «ειδική χάρη» σε δύο κρατούμενες Αμερικανίδες δημοσιογράφους τις οποίες  άφησε ελεύθερες, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA .

«Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ έδωσε εντολή στον ηγέτη του DPRK της Εθνικής Αμυντικής Επιτροπής να χορηγήσει ειδική χάρη σε δυο Αμερικανίδες δημοσιογράφους που είχαν καταδικαστεί σε αναγκαστική εργασία σύμφωνα με το άρθρο 103 του Σοσιαλιστικού Συντάγματος και να τους αφήσει ελεύθερους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚCNA που μεταδόθηκε στην Πιονγιάνγκ.

Τη νύχτα ο εκπρόσωπος του Μπιλ Κλίντον δήλωσε ότι ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος αναχώρησε από τη Βόρεια Κορέα μαζί με τις δύο δημοσιογράφους και κατευθύνεται προς το Λος Άντζελες.

«Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον έφυγε ασφαλώς από τη Βόρεια Κορέα με τις Λόρα Λινγκ και Γιούνα Λι. Κατευθύνονται στο Λος Άντζελες όπου οι Λόρα και Γιούνα θα ξανασμίξουν με τις οικογένειές τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος, Ματ Μακκένα.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3897&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote