Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την οικονομία
Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την οικονομία Εκτύπωση E-mail
03.08.09

H οικονομία βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, μετά την εκτόξευση του ελλείμματος το α΄ εξάμηνο του χρόνου στα 17,5 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 7,1% του ΑΕΠ.

Το πρωί της Πέμπτης έγινε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό με τους υπουργούς Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης. Αμέσως μετά ο Γιάννης Παπαθανασίου εμφανίσθηκε αισιόδοξος για αλλαγή της αρνητικής εικόνας το β΄ εξάμηνο, όταν αποδώσουν τα μέτρα και εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στο Γιώργο Παπανδρέου.

Με τον Γιώργο Παπανδρέου να ζητά ξανά εκλογές με αφορμή την οικονομική κατάσταση της χώρας, ο υπουργός Οικονομίας επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τον για κομματική εκμετάλλευση των προβλημάτων. «Ο κ. Παπανδρέου έχει ξεπεράσει κάθε όριο λαϊκισμού και ανευθυνότητας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «αυτό που έχει ανάγκη η χώρα δεν είναι οι αντιφάσεις και οι αοριστολογίες του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου, αλλά ένα συγκροτημένο σχέδιο που θα μας βγάλει από αυτήν την κρίση με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις και αυτό είναι το σχέδιο που εφαρμόζει η κυβέρνηση».

Απαντώντας η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη σχολίασε με νόημα ότι «απ’ ό,τι φαίνεται, το βαρέλι είναι απύθμενο και ο πάτος συνεχώς βαθαίνει. Έχουν πάρει τρεις φορές φοροεισπρακτικά μέτρα, έχει καταρρεύσει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός από το 2004 και συνεχίζουν να μας μιλούν για μεταρρυθμίσεις». Ο Γιώργος Παπανδρέου με παρέμβασή του στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει το σύνθημα των Ευρωεκλογών «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» και σημειώνει, ότι τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το α΄ εξάμηνο δείχνουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο το δημοσιονομικό αδιέξοδο. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «η ΝΔ οδηγεί την οικονομία και μαζί τη χώρα σε όλο και βαθύτερη κρίση. Το δίλημμα των εκλογών "αλλάζουμε ή βουλιάζουμε" είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Οι χειρότεροι εφιάλτες γίνονται σήμερα πραγματικότητα ως αποτέλεσμα των καταστροφικών επιλογών της σημερινής κυβέρνησης. Είναι επείγουσα η αλλαγή πορείας».

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, απάντησε ότι «εμείς ασχολούμαστε με τον παρόντα χρόνο, με την πραγματική προοπτική του τόπου και τα διλήμματα που υπάρχουν. Άλλοι είναι αυτοί που δεν ασχολούνται με αυτά, αλλά ασχολούνται μόνο με εκλογές». Με αφορμή πάντως τις μεγάλες αποκλίσεις που εμφανίζουν τα στοιχεία για τα δημόσια οικονομικά, πολλοί θεωρούν ότι το ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρα κάλπες δεν έχει αποκλειστεί. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ Μάκης Μαΐλης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «χρειάζεται αλλαγή πορείας στην οικονομία, όμως αλλαγή πορείας σημαίνει, να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, γεγονός που προϋποθέτει την εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας».

Ο υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΝ Ανδρέας Καρίτζης δήλωσε ότι «σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική ανατροπή, να σηκώσουμε όλοι μας το ανάστημά μας και να τιμωρήσουμε τον δικομματισμό, όποτε και αν γίνουν εκλογές, γιατί δεν μπορεί η μοίρα του Ελληνικού λαού να είναι η διαρκής εναλλαγή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, χωρίς να αλλάζει η πολιτική που εφαρμόζεται». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κωστής Αϊβαλιώτης σχολίασε απ’ την πλευρά του, ότι «αντί να κοκκορομαχούν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, καλό θα ήταν οι υπεύθυνοι της οικονομικής τραγωδίας, ο κ. Καραμανλής και (ο διάδοχος των "εκσυγχρονιστών") κ. Παπανδρέου, να καθίσουν μαζί με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και να βρουν κοινές συνιστώσες που θα βγάλουν τη χώρα από τη κρίση».

Πηγή: ALPHA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3895&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote