Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Νέες φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ
Νέες φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ Εκτύπωση E-mail
03.08.09

Αίσθηση προκάλεσε η καθαρή θέση του Δημήτρη Παπαδημούλη ότι ο Αλέκος Αλαβάνος πρέπει να δρομολογήσει με δική του πρωτοβουλία την παράδοση της σκυτάλης στον Αλέξη Τσίπρα.

Η παρέμβαση του επιφανούς στελέχους της Ανανεωτικής Πτέρυγας στο θέμα της «δυαρχίας» ανοίγει ακόμη περισσότερο το εσωκομματικό παιχνίδι προκαλώντας νέες αναταράξεις και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα, καθαρές λύσεις χωρίς αστερίσκους και πολιτικό σχέδιο που θα επαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στη ζώσα πολιτική πραγματικότητα σχεδιάζουν στην Κουμουνδούρου καθώς πλέον όλοι αναγνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εσωστρέφειας.

Ο φόβος που διακατέχει τα στελέχη του ΣΥΝ είναι ότι εάν συνεχιστεί η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του κόμματος και πολύ περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ, θα επιφέρει ανεπανόρθωτα χτυπήματα στην -ήδη τρωθείσα- αξιοπιστία της παράταξης.

Στο πλαίσιο αυτό συνεχίστηκαν ακόμη και την περασμένη εβδομάδα οι συζητήσεις στην Κουμουνδούρου, καθώς πρώτα απ όλα θα πρέπει να διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες στον Συνασπισμό. Μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν ήταν από τη μία πλευρά η εξωστρεφής δράση του κόμματος αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ -έγιναν αντίστοιχες κινήσεις και πρωτοβουλίες-, και από την άλλη να υπάρξουν καθαρές και γρήγορες λύσεις σε όλα τα καυτά θέματα που έχουν τεθεί.

Ψάχνουν συνεννόηση
Μεταξύ αυτών είναι το θέμα της ομαλής διαδοχής του Αλέκου Αλαβάνου -αυτό αποφασίστηκε από το «Αριστερό Ρεύμα»-, αλλά και σύγκλιση και πολιτική συνεννόηση στο εσωτερικό του κόμματος, πρωτίστως με την «Ανανεωτική Πτέρυγα».

Ο πρώην ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, μετά τη συνέντευξη που έδωσε στο «Εθνος» του Σαββάτου -ζήτησε να παραδώσει τη σκυτάλη της ηγεσίας ο κ. Αλαβάνος στον πρόεδρο του ΣΥΝ- επανήλθε με νεότερες δηλώσεις του στον «Αθήνα 9,84» λέγοντας ότι υπάρχουν λύσεις για μία ομαλή μεταβίβαση της σκυτάλης. Μάλιστα σημείωσε ότι ο «ίδιος ο κ. Αλαβάνος πρέπει να δρομολογήσει με δική του πρωτοβουλία αυτές τις διαδικασίες, καθώς είναι η λογική συνέχεια των επιλογών που ο ίδιος έκανε προς τιμήν του πριν από ενάμιση χρόνο».

Σημειώνεται ότι με συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Ανδρέας Καρίτζης είπε ότι η ηγεσία του ΣΥΝ επέδειξε στάση ευθύνης και όταν έρθει η ώρα θα δοθούν απαντήσεις σε όλα όσα ακούστηκαν -χαρακτήρισε υποτιμητική για όλους την εκτόξευση κατηγοριών και εμπρηστικών ανακοινώσεων που επέλεξαν πολλοί αυτή την περίοδο-, για να προσθέσει ότι νεότερα στελέχη έχουν «μετατραπεί σε αποδιοπομπαίους τράγους για πάσα χρήση».

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3894&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 03.08.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote