Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Πολύ κοντά στην ανάκαμψη η αμερικανική οικονομία»
«Πολύ κοντά στην ανάκαμψη η αμερικανική οικονομία» Εκτύπωση E-mail
02.08.09

Μεγάλη πιθανότητα ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας εντός του δεύτερου εξαμήνου «βλέπει» ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λόρενς Σάμερς, δεδομένης της μικρότερης από τα προβλεπόμενα κάμψης της οικονομικής δραστηριότητας κατά το δεύτερο τρίμηνο.

 

«Η μεγάλη, μεγάλη πιθανότητα είναι να δούμε στο μέλλον μία ανάπτυξη κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους», τόνισε ο Σάμερς, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

 

Ο Σάμερς παραδέχθηκε, πάντως, πως ο δείκτης της ανεργίας βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα από τα προβλεπόμενα απ’ οποιονδήποτε στις αρχές του έτους. Εκτίμησε, δε, ότι οι επιδράσεις του σχεδίου ανάκαμψης στην ανεργία θα φανούν την επόμενη χρονιά.

 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ τόνισε σήμερα πως υπάρχουν ενδείξεις ότι η αμερικανική οικονομία έχει αρχίσει να βελτιώνεται, όμως τόνισε πως θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα για να εξασφαλισθεί αυτή η ανάκαμψη.

 

Μιλώντας στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ABC «Η Εβδομάδα με τον Τζορτζ Στεφανόπουλος», ο Γκάιτνερ τόνισε πως η κυβέρνηση Ομπάμα θα πρέπει να μελετήσει την επέκταση της χορήγησης επιδομάτων ανεργίας προς τα τέλη του έτους για να αντιμετωπίσει την αύξηση του σχετικού δείκτη.

«Πιστεύω πως είναι κάτι που η κυβέρνηση και το Κογκρέσο θα πρέπει να εξετάσουν πολύ προσεκτικά καθώς οδεύουμε προς τα τέλη του έτους», τόνισε.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3890&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote