Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου στη Real News
Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου στη Real News Εκτύπωση E-mail
02.08.09

Αποφασισμένος να μην επιτρέψει σε κανέναν να χειραγωγήσει την πολιτική ζωή του τόπου δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News.

Ο κ. Παπανδρέου ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ο κ. Καραμανλής δεν "έχει συναίσθηση της πραγματικότητας". Απορρίπτει κάθε σενάριο κυβερνητικής συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία, εμφανίζεται αισιόδοξος για νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και δηλώνει ότι θα αξιοποιήσει στον κρατικό μηχανισμό, ότι καλύτερο διαθέτει το κόμμα του και η κοινωνία.

Bέβαιος για νίκη και αυτοδυναμία

Στην εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη του στη Real News, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται βέβαιος για την νίκη και αυτοδυναμία του κόμματος του, τονίζει πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να χειραγωγήσει την πολιτική ζωή και επιτίθεται προσωπικά στον πρωθυπουργό για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Όπως τονίζει " ο πρωθυπουργός δεν αντιλαμβάνεται πως ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης του έχει τελειώσει. Είναι δέσμιος των πολιτικών που εφάρμοσε όλα αυτά τα χρόνια, του συστήματος εξουσίας που ανέθρεψε και πάνω του στηρίζεται. Δημιουργεί την εντύπωση ενός πρωθυπουργού που δεν έχει συναίσθηση της πραγματικότητας γύρω του".

Ο Γ. Παπανδρέου αποκλείει κάθε ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με την Ν.Δ, η οποία όπως λέει, υποστηρίζει ιδιοτελή συμφέροντα.

"Όσοι ψάχνουν στο ΠΑΣΟΚ δεκανίκια για να συνεχιστεί η ίδια πολιτική, με τα σενάρια για κυβέρνηση "Μεγάλου Συνασπισμού", κάνουν λάθος. Εμείς και η Ν.Δ. βρισκόμαστε σε απέναντι όχθες" σημειώνει.

"Τέλος στη λογική κολλητών - κουμπάρων"

Παράλληλα, δίνει το στίγμα της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης του, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, τονίζοντας ότι θα αναζητήσει συναινέσεις με προοδευτικά κόμματα και θα αξιοποιήσει πρόσωπα εντός και εκτός Ελλάδας που έχουν διακριθεί στη δουλειά τους και στην κοινωνία.

"Θα αναδειχθεί η φρεσκάδα και η δυναμική των νέων προσώπων, μαζί με την πείρα και την σοφία παλαιότερων στελεχών. Θα επιστρατεύσω ό,τι καλύτερο διαθέτει το κίνημα μας και ευρύτερα η κοινωνία χωρίς κομματικές παρωπίδες με αξιοκρατία. Τέλος στη λογική των κολλητών και των κουμπάρων".

Αναφερόμενος στις περιπτώσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που εμπλέκονται σε σκάνδαλα υπογράμμισε ότι δεν έχουν θέση στο κίνημα, ενώ για την αντιπαράθεση με το ΚΚΕ δηλώνει πως η αντι-πασοκική τακτική είναι αδιέξοδη και προσφέρει άλλοθι στην ΝΔ.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3884&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 02.08.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote