Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Συνελήφθησαν τρεις Αμερικανοί στο Ιράν
Συνελήφθησαν τρεις Αμερικανοί στο Ιράν Εκτύπωση E-mail
02.08.09

Τη σύλληψη τριών Αμερικανών στο Ιράν επιβεβαίωσε το Σάββατο τηλεοπτικό κανάλι της χώρας. Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για τρία άτομα που επιχείρησαν να εισέλθουν από τα σύνορα με το Ιράκ.

"Καλά πληροφορημένη ιρανική πηγή επιβεβαίωσε τη σύλληψη" ανέφερε το κρατικό, αραβόφωνο κανάλι του Ιράν, Αλ Αλάμ. Εν τω μεταξύ, πληροφορίες από το Κουρδιστάν ανέφεραν ότι οι τρεις Αμερικανοί, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, σκαρφάλωσαν σε ένα λόφο που οδηγούσε στα σύνορα με το Ιράν, παρά τις προειδοποιήσεις της τουριστικής αστυνομίας. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο τύπου της Γενικής Ασφάλειας του ιρακινού Κουρδιστάν, Μπέκρο Άχμαντ, οι τρεις συλληφθέντες, που συνοδεύονταν από έναν τέταρτο Αμερικανό στο Ιράκ, είχαν περάσει μια νύχτα στο Ερμπίλ και κατόπιν, την περασμένη Τετάρτη, πήραν το λεωφορείο για τη Σουλεϊμανίγια, όπου κατέλυσαν στο ξενοδοχείο Μιουάν. Υπάλληλος του ξενοδοχείου αυτού τους κατέγραψε ως τουρίστες.

Επιπλέον, άλλη πηγή των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας ανέφερε ότι οι τρεις συλληφθέντες ονομάζονται Τζόσουα Στιλ, Σέιν Μπάουερ και Σάρα Σορτ. Ο τέταρτος Αμερικανός, ο 36χρονος Σον Γκάμπριελ Μάξγουελ από την Καλιφόρνια, δεν τους ακολούθησε στο Ιράν επειδή ήταν άρρωστος. "Την Πέμπτη οι τρεις από αυτούς πήγαν με ταξί στο τουριστικό θέρετρο Αχμαντ Άουα και η τουριστική αστυνομία τους ζήτησε να μην ανεβούν στο βουνό γιατί τα σύνορα με το Ιράν βρίσκονται πολύ κοντά" πρόσθεσε ο Άχμαντ.

Το Άχμαντ Άουα είναι μια δασώδης περιοχή όπου καταφεύγουν πολλοί κάτοικοι του Κουρδιστάν το καλοκαίρι για να ξεφύγουν από τη ζέστη. Στο θέρετρο υπάρχουν πολλά μικρά ξενοδοχεία και οι Αμερικανοί κατέλυσαν σε ένα από αυτά. Τα προσωπικά είδη τους βρέθηκαν στα δωμάτιά τους.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας από τη Βαγδάτη είπε ότι ζητήθηκε από την πρεσβεία της Ελβετίας στην Τεχεράνη να επιληφθεί του θέματος, αφού η Ουάσινγκτον δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3883&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote