Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τέλος εποχής για τα βρετανικά στρατεύματα στο Ιράκ
Τέλος εποχής για τα βρετανικά στρατεύματα στο Ιράκ Εκτύπωση E-mail
31.07.09

Σύμφωνα με την συμφωνία που υπεγράφη το 2008 μεταξύ Βαγδάτης και Λονδίνου,οι τελευταίοι Βρετανοί στρατιώτες,που το 2003 έφθαναν τους 46.000,αναχώρησαν αυτή την εβδομάδα από το Ιράκ,δήλωσε σήμερα προς το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της πρεσβείας της Βρετανίας.

Η πλειοψηφία των Βρετανών στρατιωτών είχε την βάση της στη Βασόρα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, στη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιράκ από το 2003 μέχρι και σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 179 Βρετανοί στρατιώτες.  

Εν τω μεταξύ, έξι βόμβες εξερράγησαν με διαφορά λεπτών κοντά σε σιιτικά τεμένη στο κέντρο και στα περίχωρα της Βαγδάτης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 26 άτομα και να τραυματιστούν 67 σήμερα,ανακοινώθηκε από την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Συνάξεις σιιτών είχαν γίνει στο παρελθόν στόχος της σουνιτικής Αλ Κάϊντα που θεωρεί τους σιίτες αιρετικούς. Η χειρότερη σημερινή επίθεση σημειώθηκε στη περιοχή Σαάμπ στη βόρεια Βαγδάτη όπου σκοτώθηκαν 21 και τραυματίστηκαν 35 άτομα.

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις αποχώρησαν από ιρακινές πόλεις τον περασμένο μήνα με αποτέλεσμα να ενταθούν οι φόβοι μεταξύ πολλών Ιρακινών ότι οι δυνάμεις της χώρας τους δεν είναι ακόμη έτοιμες να αναλάβουν την ασφάλεια της χώρας.

Αμερικανοί και ιρακινοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι οι επιθέσεις των ισλαμιστών θα αυξηθούν καθώς προχωράει η χώρα προς τις εθνικές εκλογές που αναμένονται τον Ιανουάριο.

"Θεωρώ ότι για τις εκρήξεις αυτές ευθύνονται η κυβέρνηση και αξιωματούχοι υπηρεσιών ασφαλείας στη Βαγδάτη",δήλωσε ο Ρααντ Σουάρ,πολιτικός προσκείμενος στο κίνημα του ριζοσπάστη σιίτη ιερωμένου, Μοκντάντα αλ Σαντρ.

"Αιτία για τον μεγάλο αριθμό των θυμάτων είναι η αδυναμία των υπηρεσιών ασφαλείας στη Βαγδάτη",πρόσθεσε.Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει.

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3880&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote