Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πύρινα μέτωπα στην Εύβοια
Πύρινα μέτωπα στην Εύβοια Εκτύπωση E-mail
31.07.09

Δύο πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην Εύβοια, στο Αυλωνάρι και στο Λοφίσκο, νότια της Κύμης, οι οποίες εκδηλώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών η μία από την άλλη, ενώ υπήρχαν τουλάχιστον τέσσερις εστίες ταυτόχρονα.

Το πύρινο μέτωπο κοντά στο Αυλωνάρι βρίσκεται σε ύφεση ενώ στο Λοφίσκο συνεχίζεται με την ίδια ένταση.

Οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε αγροτοδασικές εκτάσεις και πήραν έκταση λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, και οι οποίοι δυσχεραίνουν και το έργο της πυρόσβεσης.

Στο έργο της κατάσβεσης στο Αυλωνάρι παίρνουν μέρος δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, δύο ελικόπτερα, 21 πυροσβέστες με εφτά οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Στο Λοφίσκο, στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, καθώς και 21 πυροσβέστες με εφτά οχήματα. Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Κάντζα Παιανίας, η οποία καίει ξερά χόρτα. Στο σημείο επιχειρούν οκτώ οχήματα με 24 πυροσβέστες.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σκόπελο

Τριακόσια στρέμματα δάσους και χαμηλής βλάστησης, αποτέφρωσε, πριν τεθεί υπό μερικό έλεγχο, η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε, το βράδυ της Τρίτης, στον Πάνορμο Σκοπέλου. Στο σημείο, που είναι δύσβατο, βρίσκονται άνδρες και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησε και ένα ελικόπτερο. Από τη φωτιά δεν κινδύνεψαν κατοικημένες περιοχές.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται για αύριο Παρασκευή 31/07/09 πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις περιοχές: Νομαρχίες Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Εύβοιας, Χίου, Σάμου (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Ικαρίας), καθώς και Περιφέρεια Κρήτης.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Παράλληλα η ΓΓΠΠ εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν υπόψη τους τις υψηλές θερμοκρασίες καθώς και τα απαραίτητα Μέτρα Αυτοπροστασίας, ακολουθώντας τις οδηγίες των κρατικών και τοπικών αρχών.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3875&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote