Αρχική arrow ΥΓΕΙΑ arrow Ο οίνος που ευφραίνει τη... λίμπιντο
Ο οίνος που ευφραίνει τη... λίμπιντο Εκτύπωση E-mail
31.07.09

Ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα επίπεδα της σεξουαλικής επιθυμίας είναι υψηλότερα στις γυναίκες που πίνουν (με μέτρο) κόκκινο κρασί, απ΄ ό,τι σ΄ αυτές που προτιμούν άλλα οινοπνευματώδη ή απέχουν από το αλκοόλ.

Η ομάδα των Ιταλών γιατρών που πραγματοποίησε τη μελέτη εκτιμά ότι τα χημικά συστατικά του κόκκινου κρασιού βελτιώνουν τη σεξουαλική λειτουργία αυξάνοντας τη ροή του αίματος σε σημεία του σώματος που έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη σεξουαλική απόλαυση. Σύμφωνα με τους ερευνητές, «μολονότι το εύρημα αυτό πρέπει να ερμηνευθεί με κάποια επιφύλαξη, ωστόσο δείχνει μια πιθανή σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση κόκκινου κρασιού και τη βελτίωση της σεξουαλικότητας».

Το πρόγραμμα είναι το πρώτο στο πλαίσιο το οποίου εξετάστηκε η κατανάλωση κόκκινου κρασιού σε σχέση με τη σεξουαλική λειτουργία των γυναικών. Όπως αναφέρει η βρετανική «Ντέιλι Τέλεγκραφ», γιατροί στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας παρακολούθησαν 800 γυναίκες ηλικίας από 18 έως 50 ετών.

Οι γυναίκες, καμία από τις οποίες δεν είχε πρόβλημα σεξουαλικής υγείας, χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: σε αυτές που πίνουν τακτικά ένα ή δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα, αυτές που πίνουν λιγότερο από ένα ποτήρι την ημέρα οποιουδήποτε κρασιού ή άλλου οινοπνευματώδους ποτού και αυτές που απέχουν εντελώς από το αλκοόλ. Οι γυναίκες που έπιναν περισσότερο από δύο ποτήρια την ημέρα εξαιρέθηκαν από τη μελέτη για να αποφευχθεί πιθανή σύγχυση από τις συνέπειες της μέθης.

Όλες οι συμμετέχουσες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο από το οποίο προκύπτει ο Δείκτης Γυναικείας Σεξουαλικής Λειτουργίας, που χρησιμοποιούν οι γιατροί για να εκτιμήσουν τη σεξουαλική υγεία των γυναικών. Περιλαμβάνει 19 ερωτήσεις και η βαθμολογία κυμαίνεται από το 2 ώς το 36 (το υψηλότερο σκορ σημαίνει και καλύτερη λειτουργία).

Συνολικά οι γυναίκες που πίνουν κόκκινο κρασί είχαν βαθμολογία 27,3, σε σύγκριση με 25,9 γι΄ αυτές που πίνουν λιγότερο συχνά και 24,4 γι΄ αυτές που δεν πίνουν καθόλου. Οι ερευνητές, οι οποίοι δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στην Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής, λένε πως το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό επειδή οι γυναίκες που πίνουν κόκκινο κρασί ήταν, κατά μέσο όρο, μεγαλύτερες σε ηλικία απ΄ αυτές των άλλων δύο ομάδων- και η ηλικία συνήθως συνδέεται με μείωση της σεξουαλικής ορμής.

Δεν είναι σαφές πώς ακριβώς το κόκκινο κρασί έχει αυτή την επίδραση, αν και υπάρχουν μερικές θεωρίες. Σύμφωνα με μία εξ αυτών, τα αντιοξειδωτικά στο κόκκινο κρασί έχουν ευεργετική επίδραση στα τοιχώματα των αρτηριών, διευρύνοντας και αυξάνοντας τη ροή του αίματος σε σημεία του σώματος που έχουν ιδιαίτερη σημασία για το σεξ.
ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3874&Itemid=27

Τελευταία ανανέωση ( 31.07.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote