Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΟΙ ΨΑΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ…….ΚΑΙ Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ
ΟΙ ΨΑΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ…….ΚΑΙ Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ Εκτύπωση E-mail
23.06.07

Του Σάκη Σερέτη

 Τα επίχειρα της τακτικής που ακολούθησαν στον οργανωτικό τομέα του «συνεδρίου» καλούνται να καταβάλουν οι σκληροπυρηνικοί φωστήρες της Ομοσπονδίας,καθώς υπο το βάρος των αντιδράσεων, αναγκάσθηκαν να αναδιπλωθούν και να αναβάλουν το μεγαλοφυές “προσυνέδριο”της ανοργανωσιάς που προσπάθησαν να μας επιβάλουν.

Πρίν απο λίγες ημέρες ηχούσαν τα τύμπανα της δόξας και οι σημαίες της προβολής, ανέμιζαν προκλητικά και ασταμάτητα σε ρυθμούς εξέγερσης.

Σήμερα τα πράγματα παρουσιάζονται τελείως διαφορετικά και οι αισιόδοξες εικόνες προς εξαγωγήν,αρχισαν να παρουσιάζουν τα πρώτα σημάδια φθοράς.

Τώρα αντί  του πάθους υψηλών προδιαγραφών που μας σερβίριζαν “τα παλιόπαιδα τα ατίθασα”,υπάρχει  μούγκα και φαγούρα και οι σημαίες του “συνεδρίου” κυματίζουν μεσίστιες,καθώς ο ορίζοντας των υπερφίαλων “σωτήρων” φορτώθηκε απο τα σύννεφα της οργής.

Ετσι αντί για το “προσυνέδριο”που ειχαν στο πρόγραμμα,αποφάσισαν να το μετατρέψουν σε Πανομογενειακές συγκεντρώσεις,μήπως και καταφέρουν να προσελκύσουν κάποιους ανυποψίαστους Ομογενείς.

Οσον αφορά την οργανωτική επιτροπή του “συνεδρίου”και τον προγραμματισμό των εργασιών που σχεδίαζαν μυστικά απο τον Φεβρουάριο,ξαφνικά ανακάλυψαν κυριολεκτικά στο παρά πέντε,οτι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για την αρτιότερη προετοιμασία του, για ενα τόσο σοβαρό θέμα.

Δεν γνωρίζω ακριβώς τι μπορεί να σημαίνει αυτό το πράγμα,αλλά φαντάζομε, οτι περισσότερος χρόνος προετοιμασίας και διαβουλεύσεων για τους αμοιβόμενους “σύμβουλους” του κ.Δημητρίου,σίγουρα θα σημαίνει και παραπάνω χρήματα.

Επομένως η οικονομική αιμοραγία θα συνεχιστεί, μέχρι να αποφασίσουν κάποιοι δυσανασχετούντες σύμβουλοι της Ομοσπονδίας,εστω και την τελευταία στιγμή,να απογαλακτίσουν απο την εκτελεστική εξουσία τον κ.Δ.Δημητρίου και να του δείξουν την πόρτα της εξόδου μια για πάντα.

Και επειδή οπως γνωρίζεται το τανγκό θέλει δύο χορευτές, ας επιλέξει για παρτενέρ του τον κ.Επίτιμο, που του αρέσουν οι επιδείξεις, καθώς και τα φλερτάκια του φωτογραφικού φακού και ας πάνε στο καλό.

Ομως το θέμα του “συνεδρίου”,καθώς και η δυσοσμία των παράνομων εκλογών της χρονιάς που μας πέρασε,ξεπέρασαν τα Ομογενειακά ορια της Αμερικής και τα κατορθώματα των αυτοδιόριστων,αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για την εφημερίδα Ελευθεροτυπία,της οποίας ο ανταποκριτής στην Νέα Υόρκη Θ.Τσίτσας,αποκαλύπτει με ρεπορτάζ,μια σειρά απο σημαντικά γεγονότα,που απεικονίζουν την ζοφερή εικόνα της “κραταιάς”.(www.enet.gr ειναι η ηλεκτρονική διεύθυνση της Ελευθεροτυπίας) 

Η σκανδαλώδης απόφαση της μειοψηφίας των 14αρων ατόμων,να εκταμιευθούν 30.000 δολλάρια για τις ανάγκες του επιμορφωτικού “συνεδρίου”,αποτελεί το φάντασμα που θα βασανίζει τους ανυποψίαστους ισως αντιπροσώπους που την ενέκριναν και την  Δαμόκλειο σπάθη, για τους εμπνευστές της μεγάλης ληστείας των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν,για τις ανάγκες του ταμείου της παρέλασης.

Οι σκιές του οικονομικού απολογισμού της περασμένης χρονιάς,παραμένουν και αποτελούν αναπάντητα ερωτήματα, που θεμελιώνουν την κατηγορία της αδιαφάνειας και σίγουρα μπορούν να προκαλέσουν την  διμιουργία μιάς νέας εξεταστικής επιτροπής,που θα αναλάβει να ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα.

Ρίχνουν το γάντι στην Ομογένεια με την αλλαζονική συμπεριφορά τους οι αυτοδιόριστοι και τα ψέμματα που διαδέχονται το ενα μετά το αλλο,δεν εχουν πλέον απήχηση ουτε σε αυτούς που τους υποστήριξαν απο αφέλεια.

Ηδη οπως ειχα προαναγγείλει σε χθεσινό αρθρο, ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου κ.Μ.Βεληβασάκης και ο περιφερειάρχης συντονιστής του Σ.Α.Ε Αμερικής κ.Θ.Σπυρόπουλος,σε κοινό ανακοινωθέν αποκαλύπτουν το μέγεθος της ψευτιάς που χαρακτηρίζει τους εγκέφαλους του “συνεδρίου”και προς αποκατάσταση της αλήθειας, κοινοποιούν σε ολα τα Μ.Μ.Ε , το δελτίο τύπου που ξεσκεπάζει τους συνήθεις υποπτους,καθώς και την μηχανή κατασκευής επικοινωνιακών τεχνασμάτων που οδηγούν τον ιστορικό Οργανισμό στην απαξίωση.

.
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=387&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 01.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων