Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Οξύτατη κριτική Παπανδρέου για την οικονομία
Οξύτατη κριτική Παπανδρέου για την οικονομία Εκτύπωση E-mail
30.07.09

Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή ενόψει της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βουλιάζει την οικονομία και ότι εξακολουθεί να παίρνει λανθασμένα και αναποτελεσματικά μέτρα τα οποία θα φέρουν ένα ακόμη πιο δύσκολο φθινόπωρο για τους εργαζόμενους.

 Το επιχειρησιακό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία, όπως ο ίδιος ανέφερε μιλώντας σήμερα σε ευρεία κομματική σύσκεψη σήμερα στη Βουλή, θα είναι η τελευταία πριν τις εκλογές.

Στην παρέμβασή του ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το επιχειρησιακό σχέδιο που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο, θα αφορά το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, με ποιά σειρά και πώς όλα αυτά που λέει θα τα κάνει πράξη, λέγοντας όλη την αλήθεια στο λαό με σαφήνεια.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε και τους άξονες της οικονομικής πολιτικής που θα εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ και αυτοί αφορούν:

1.- Ενα σχέδιο άμεσης ανάταξης της οικονομίας.

2.- Τη στήριξη της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

3.- Τη δίκαιη αναδιανομή.

4.- Ενα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης και

5.- Τη δημιουργία μιας αγοράς στην υπηρεσία του πολίτη με ένα νέο πλαίσιο εποπτείας.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι στις πρόσφατες εκλογές, οι πολίτες έδωσαν σαφές μήνυμα για αλλαγή, ψηφίζοντας αλλαγή πορείας για τη χώρα και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, σταθερότητας, ασφάλειας, ευνομίας και κοινωνικής συνοχής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέρριψε αποκλειστική ευθύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ για την κατάσταση της οικονομίας, λέγοντας ότι η οικονομία βουλιάζει και η χώρα έχει μπει σε τροχιά ύφεσης και σοβαρότατης δημοσιονομικής εκτροπής.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο φθινόπωρο, καθώς παρατηρείται ήδη μεγάλη μείωση στον τουρισμό, την οικοδομική δραστηριότητα και τη βιομηχανική παραγωγή, ενώ υπάρχει και σημαντική επιβράδυνση στη δανειοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Ανέφερε επίσης ότι τα δημοσιονομικά στοιχεία παραπέμπουν σε πλήρη εκτροχιασμό, καθώς το ταμειακό έλλειμμα το πρώτο εξάμηνο έφτασε στα 18 δισ. ευρώ ξεπερνώντας ήδη τον ετήσιο στόχο.

Παρ' όλα αυτά, όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, η κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει λανθασμένα και αναποτελεσματικά μέτρα και επιβάλλει σκληρή φορολόγηση σε βάρος των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων, όπως έκανε με τα πρόσφατα μέτρα, τα οποία έκρυψε επιμελώς προεκλογικά.

Και πρόσθεσε ότι τα μέτρα αυτά διευρύνουν το έλλειμμα αξιοπιστίας του πολίτη προς την κυβέρνηση, η οποία, όπως τόνισε, αφήνει ανεξέλεγκτη την πελατειακή σπατάλη του δημόσιου χρήματος και κατασπαταλά τους πόρους του ΕΣΠΑ σε δράσεις αμφίβολης αποτελεσματικότητας.

Οι συνέπειες της κρίσης για τη χώρα μας είναι πολύ μικρότερες από χώρες όπου κυβερνούν ομοϊδεάτες του κ. Παπανδρέου, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση για το αν το ζήτημα της οικονομίας μπορεί να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι η Κυβέρνηση είναι επικεντρωμένη στο έργο της και ότι όλα τα άλλα απασχολούν όσους διψούν για την εξουσία.
ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3865&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote