Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ελεύθεροι 140 κρατούμενοι από τα επεισόδια στο Ιράν
Ελεύθεροι 140 κρατούμενοι από τα επεισόδια στο Ιράν Εκτύπωση E-mail
29.07.09

Τα 140 από τα άτομα που οι Αρχές είχαν συλλάβει κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων στο Ιράν και κρατούντο στις φυλακές Εβίν στην Τεχεράνη, απελευθέρωσε  η κυβέρνηση του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής: "Είχαμε μία συνάντηση με τον εισαγγελέα της Τεχεράνης Σαϊντ Μορταζαβί και 140 άτομα που είχαν συλληφθεί κατά την διάρκεια των πρόσφατων επεισοδίων απελευθερώθηκαν" δήλωσε ο βουλευτής Καζέμ Τζαλάλι, ο οποίος επισκέφτηκε την φυλακή Εβίν.

 

"Περίπου 200 άτομα παραμένουν υπό κράτηση, εκ των οποίων οι 50 είναι πολιτικά στελέχη, μέλη αντεπαναστατικών ομάδων και ξένοι. Ο εισαγγελέας θεωρεί ότι ορισμένοι εκ των 50 υποκίνησαν τις ταραχές και ότι οι υπόλοιποι 150 κρατούμενοι ενεπλάκησαν άμεσα σε πράξεις βίας" δήλωσε ο κ. Τζαλάλι.

"Οι 150 κρατούμενοι ήσαν οπλισμένοι και προέβησαν σε βανδαλισμούς δημόσιας περιουσίας" πρόσθεσε ο κ. Τζαλάλι.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται από τα μέσα ενημέρωσης, περίπου 1.000 με 2.000 άτομα συνελήφθησαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων μετά τις προεδρικές εκλογές της 12ης Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, το Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη δικαιοσύνη, μετέδωσε πως περίπου τριάντα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια των βίαιων μετεκλογικών επεισοδίων.

"Τριάντα άνθρωποι το μέγιστον σκοτώθηκαν στις αιματηρές συγκρούσεις μετά την εκλογή του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ την 12η Ιουνίου" δήλωσε ο Φαρχάντ Ταγιάρι, μετέδωσε το πρακτορείο ILNA.

Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που έχει δημοσιευθεί στο Ιράν, περίπου είκοσι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια των βίαιων διαδηλώσεων.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3860&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote