Αρχική arrow EDITORIAL arrow ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ...
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ... Εκτύπωση E-mail
22.06.07

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ  

 

 


 

Του Σάκη Σερέτη

 

Σέβομαι τους θεσμούς ακόμα και όταν τους αμφισβητώ και φυσικά αναγνωρίζω το δικαίωμα της ελεύθερης εκφρασης για όλους, απο τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο.
Ένας θεσμός, που μας αφορά και μας πληγώνει με τις ακραίες και αλαζονικές  θέσεις που εκφράζουν ,κάποιοι νοσταλγικοί οπαδοί της χούντας,οι οποίοι πυροβόλησαν την δημοκρατία και υποδύονται τον ρόλο του ενορχηστρωτή του διχασμού, που οδηγεί στην απομόνωση.
Μία κρίση που έχει τις ρίζες της, (κατά την δική μου άποψη ) παλαιότερα και η ευθύνη βαρύνει και κάποιους, οι οποίοι δρομολόγησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την μονοετή παρεκτροπή των αυτοδιόριστων του περασμένου Ιουνίου.
Πέρασε ήδη ένας χρόνος από την ημέρα που οι μονοκρατορικές εκλογές στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, ανέδειξαν με την καταλυτική συνδρομή της εφορευτικής επιτροπής των δύο προέδρων (Α.Ζουπανιώτης Β.Μπερζίκης), τοΔ.Σ των εικοσιένα αντιπροσώπων της μειοψηφίας χωρίς ίχνος αντιπολίτευσης.
Η εφορευτική επιτροπή με πρόεδρο τον Α.Ζουπανιώτη σε πρώτη φάση, έσυρε τον χορό των παρανομιών, όταν με πρόσχημα “να μην φαλκιδευτούν οι δημοκρατικές διαδικασίες των εκλογών”, έδωσε εντελώς αυθέραιτα και κατά παράβαση του καταστατικού,48ωρη προθεσμία στον συνδιασμό του κ.Ν.Διαμαντίδη, ώστε να υποβάλλει τις ενυπόγραφες βεβαιώσεις υποψηφιότητας του συνδιασμού του,όπως ορίζει το καταστατικό. Σε αυτή την περίπτωση, ο συνδιασμός που δεν πληρεί αυτή την προϋπόθεση δεν μπορεί να μετέχει της εκλογικής διαδικασίας,γεγονός που παρέβλεψε η εφορευτική επιτροπή,της οποίας το σκεπτικό σας προανέφερα.
Σημειωτέον ότι την ώρα που πάρθηκε αυτή η απόφαση, η εφορευτική επιτροπή απαρτίζοταν απο δύο μέλη,τους κ.κ Α.Ζουπανιώτη και Α.Σάββα (μόνο αυτοί οι δύο καθόντουσαν στο τραπέζι και η απόφαση πάρθηκε αμέσως χωρίς καμία χρονοτριβή).
Αμέσως μετά από αυτή την αυθαίρετη και εντελώς αδικαιολόγητη απόφαση, ο κ.Α.Ζουπανιώτης υπέβαλλε την παραίτηση του απο την εν λόγω επιτροπή και αντί να συμπληρώσει την θέση του ο Αντιπρόεδρος όπως ορίζει το καταστατικό,ο κ.Β.Μπερζίκης ανακυρήχθηκε σε πρόεδρο, για να φέρει σε πέρας την εκλογική διαδικασία,ενώ την κενή θέση κατέλαβε ο κ.Γ.Τζώρτζης.
Όμως οι δημοκρατικές διαδικασίες φαλκιδεύτηκαν, παρά τις ευαισθησίες που έδειξαν στον συνδυασμό του κ.Ν.Διαμαντίδη, διότι η εφορευτική επιτροπή στην περίπτωση του συνδυασμού του κ.Π.Γαλάτουλα ξέχασε τον όρο δημοκρατία και λόγω της ξαφνικής για να μην πω περίεργης παραίτησης δύο υποψηφίων από τον συνδυασμό του Π.Γαλάτουλα ,αποκλείει ολόκληρη την ομάδα των υποψηφίων, ανοίγοντας έτσι διάπλατα τον δρόμο στον ήδη ευεργετηθέντα συνδυασμό του κ Ν.Διαμαντίδη.
Η πλευρά των αποκλεισμένων ζήτησε με επιστολή της την αναβολή των εκλογών, προκειμένου να συμπληρώσει το κενό των παραιτηθέντων υποψηφίων της και το αίτημα της δεν έγινε δεκτό, διότι δεν το προέβλεπε το καταστατικό.
Όμως εδώ παρατηρείται η λογική του “δυο μέτρα και δυο σταθμά”και το καταστατικό σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει να ισχύσει,ενώ στην περίπτωση της μη έγκαιρης κατάθεσης των ενυπόγραφων δηλώσεων του συνδιασμού του κ Ν.Διαμαντίδη,αποδείχθηκε ιερογλυφική γραφή με λάθος ερμηνεία.
Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο κ Ν.Διαμαντίδης δεν θα έπρεπε να είναι καν υποψήφιος για επανεκλογή στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας,αφού εκκρεμεί εις βάρος του  πόρισμα, που του καταλογίζει σοβαρότατες κατηγορίες,για οικονομική κακοδιαχείρηση και μια σειρά διοικητικών ατασθαλιών,όπως επίσης και για παραπλάνηση με ψευδή στοιχεία, του Δ.Σ της Ομοσπονδίας, αλλά και της Γενικής Συνέλευσης.
Σε άλλη περίπτωση  θέλω να πιστεύω ότι μόλις αλλάξει η αρρωστημένη αυτή κατάσταση και προκύψει δημοκρατικά εκλεγμένο Δ.Σ ,ο κ Ν.Διαμαντίδης θα πρέπει να χτυπήσει την πόρτα της πειθαρχικής επιτροπής, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις βαρύτατες ευθύνες που του αποδίδει, η δικής του έμπνευσης και δημιουργίας, ειδικής τριμελής επιτροπής διερεύνησης.
 Σημειωτέον ότι με «ευαγγέλιο» το ίδιο πόρισμα,η πειθαρχική επιτροπή που είχε στην σύνθεση της και τον κ Ν.Διαμαντίδη,επέβαλλε βαρύτατες ποινές σε δύο πρώην προέδρους(Α.Τομόπουλος πέντε χρόνια εξωστρακισμού από την Ομοσπονδία και Γ.Γεωργόπουλος τέσσερα χρόνια), για κατηγορίες πολύ πιο ασήμαντες από αυτές που καταλόγισε η ειδική τριμελής επιτροπή διερεύνησης,στον κ Ν.Διαμαντίδη.
Την επιτροπή διερεύνησης όρισε προς τιμήν του και κάτω από το βάρος των καταγγελιών, ο κ Ν.Διαμαντίδης και απαρτίζοταν από τους κκ Ι.Σερέτη, Μ.Τραχανή και Δ.Χελιώτη,οι οποίοι ανέλαβαν να διερευνήσουν καταγγελίες για οικονομικά σκάνδαλα, αλλά και διοικητικές ατασθαλίες, που αφορούσαν προηγούμενες θητείες μελών  του Δ.Σ, δημιουργώντας και μια σειρά από ερώτηματα,του τύπου «τώρα το θυμήθηκαν»;.
Τον σκόπελο του πορίσματος σοκ ο κ Ν.Διαμαντίδης,τον ξεπέρασε με μια έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ, όπου με προεδρεύοντα τον κ Δ.Δημητρίου και με συνοπτικές διαδικασίες, απάλλαξε τον κ Ν.Διαμαντίδη από όλες τις ευθύνες που του καταλόγιζε η ειδική τριμελής επιτροπή,ενώ απέστειλε στο “πύρ το εξώτερον”τους κκ Α.Τομόπουλο και Γ.Γεωργόπουλο.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην συνεδρίαση αυτή, συμμετείχε και ο κ. Π.Γαλάτουλας,ο οποίος αφού χαρακτήρισε φιάσκο  την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ λόγω της απουσίας των δέκα υπολοίπων μελών του,στην συνέχεια ψήφισε για την απαλλαγή του κ Ν.Διαμαντίδη.
Αυτό το τονίζω, διότι η ιστορία έχει καταγράψει αρκετά παρόμοια περιστατικά λυκοφιλίας μέσα στους κόλπους της Ομοσπονδίας, των οποίων οι πρωταγωνιστές,κατά μια περίεργη σύμπτωση,είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι και  εκτός από λίγες περιπτώσεις προέρχονται από το ίδιο πολιτικό θερμοκήπιο.
Έτσι μετά από αυτή την απόφαση ο κ Ν.Διαμαντίδης, από βασικό υπεύθυνο,που τον έδειχνε  “με αίσθημα ευθύνης”το σχετικό πόρισμα, μεταβλήθηκε σε δικαστή της πειθαρχικής επιτροπής που σχηματίσθηκε εκπρόθεσμα ,σύμφωνα με όσα ορίζει το καταστατικό της Ομοσπονδίας.
Φυσικά αυτή η απόφαση τιμωρίας των δύο πρώην προέδρων που εκδόθηκε από την πειθαρχική επιτροπή,αν και αμφισβητήθηκε από τους δύο τιμωρηθέντες ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης, το όλο θέμα παραπέμφθηκε στις καλένδες και ποτέ  δεν επικυρώθηκε από αυτήν,με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες για την εγκυρότητα της,πέρα απο την παράνομη συμμετοχή του κ Ν.Διαμαντίδη στην σύνθεση της πειθαρχικής επιτροπής,που αποτελεί και το μελανό σημείο που προκάλεσε την παραίτηση του νομικού συμβούλου της Ομοσπονδίας,κ.Ραζή.
Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας ευχαρίστησε την ειδική τριμελή επιτροπή για το έργο της, παρόλο που το πόρισμα δεν ήταν καθόλου ευχάριστο, αλλά πολύ χρήσιμο για το μέλλον και για ανταμοιβή άφησε απλήρωτα τα έξοδα που πληρώθηκαν από τον κ Ι.Σερέτη και ήταν κάτι παραπάνω από 300 δολλάρια, που αντιστοιχούσαν στο κόστος του δεσίματος του βιβλίου πορίσματος (γιατί βιβλίο έγινε τελικά, λόγω του όγκου του).
Επιστρέφω στην διαδικασία των εκλογών χωρίς αντίπαλο,που ήταν και η αφετηρία της ανώμαλης αυτής κατάστασης,που οδηγεί την ομογένεια στην διχόνια και την άλλοτε “κραταιά” Ομοσπονδία στον μαρασμό και την απομόνωση. 
Το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας εδειξε τον συνδιασμό του κ Ν.Διαμαντίδη δεύτερο, παρόλο που ήταν ο μοναδικός υποψήφιος,διότι η πλειοψηφία των οικονομικώς τακτοποιημένων μελών, δεν έλαβε μέρος στις μονοκρατορικές εκλογές .
 Η εφορευτική επιτροπή έχει επίσης στην κατοχή της, αρκετά έγγραφα που αποδεικνύουν τις μεταχρονολογημένες πληρωμές συλλόγων, που λογικά και σύμφωνα με το γράμμα του καταστατικού, έπρεπε να είχαν αποκλεισθεί ως εκπρόθεσμες από την εκλογική διαδικασία.
Επίσης δεν έδωσε ποτέ στην δημοσιότητα την κατάσταση των μελών των Νυσιριακών συλλόγων, που απέκτησαν έναν επιπλέον αντιπρόσωπο λόγω της αύξησης των μελών του, όπως δηλώθηκε από τον κ.Ν.Ράλλη, γεγονός που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε από κάτι γραπτό.
Εδώ θα πρέπει να τονισθεί η αλαζονεία της εφορευτικής επιτροπής,η οποία απέρριψε όλες τις ενστάσεις κατά του κύρους των εκλογών,ενώ ταυτόχρονα αρνήθηκε να δώσει στην δημοσιότητα ως όφειλε για λόγους διαφάνειας,το περιεχόμενο των ενστάσεων καθώς και το σκεπτικό των απορριπτικών αποφάσεων,ούτε και στους άμεσα ενδιαφερόμενους(προφανώς για να μην φαλκιδευτούν οι δημοκρατικές διαδικασίες ).
‘Εχω στην κατοχή μου αρνητική απαντητική επιστολή,στο αίτημα μου να δωθούν οι ενστάσεις στην δημοσιότητα και είναι υπογεγραμμένη,απο τους κκ Β.Μπερζίκη και Α.Σάββα, η οποία αποδεικνύει το μέγεθος του αυταρχισμού τους, καθώς και την περιφρόνηση των δημοκρατικών διαδικασιών, που εκκλήθησαν να υπηρετήσουν (ευτυχώς μόνο για μια ημέρα) οι εν λόγω δημοκράταροι.
Με νέα επιστολή μου προς τον κ Γ.Τζώρτζη, (μέλος της εφορευτικής επιτροπής)ζήτησα να μου εξηγήσει γραπτώς, τους λόγους αυτής της πρωτοφανούς για τα χρονικά απόφασης της εφορευτικής επιτροπής και η απάντηση που πήρα έλεγε, “ότι ποτέ δεν συζητήθηκε κάτι τέτοιο, τουλάχιστον όλο το διάστημα που ήταν στην εφορευτική επιτροπή αυτός”.Τα συμπεράσματα δικά σας! 
Η επόμενη μέρα χαρακτηρίσθηκε από τις δηλώσεις του κ Ν.Διαμαντίδη ο οποίος τόνισε δίκην δικτάτορα ότι “δεν χρειάζεται αντιπολίτευση η Ομοσπονδία και πως θα προχωρήσουμε μόνοι μας”.
Προφανώς  ο υπερφίαλος "πρόεδρος"δεν είχε καταλάβει το μήνυμα αποχής της πλειοψηφίας και με τις δηλώσεις του, άναψε το πράσινο φώς της εκκίνησης της δικαστικής διαμάχης,που ακόμα και σήμερα ταλανίζει την Ομοσπονδία με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον.
Οι αποκλεισμένοι συνέχισαν τις εκκλήσεις τους για επανάληψη των εκλογών με δύο συνδιασμούς, όμως οι προσπάθειες τους δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα και έτσι ακολούθησαν τον δρόμο της δικαιοσύνης, καταθέτοντας ένσταση κατά του κύρους των εκλογών στα Αμερικανικά δικαστήρια.
Δια της μεθόδου της φυγοδικίας εκ μέρους ενός "συμβούλου"(Ι.Γκόρος) ο οποίος είχε δώσει ψευδή διεύθυνση κατοικίας (η διεύθυνση ανήκε σε μια εγκαταλελειμένη αποθήκη), δεν έγινε δυνατή η επίδοση των σχετικών εγγράφων όπως προβλέπει ο νόμος, με αποτέλεσμα η διαδικασία της ένστασης να απορριφθεί από το δικαστήριο, χωρίς καν να φτάσει στην ακροαματική διαδικασία, παρόλο που ο φυγόδικος δεν κατέθεσε εγγράφως στο δικαστήριο καμία αντίθετη άποψη.
Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα, την πάροδο του χρόνου και εν τω μεταξύ η διεξαγωγή της Εθνικής Παρέλασης έφτασε προ των πυλών και επέβαλλε την ανακωχή εκ μέρους των αδικηθέντων, οι οποίοι δεν ήθελαν να διακινδυνέψουν (πρός τιμήν τους) με τίποτα την επιτυχία της Παρέλασης.
Μέσα στα πλαίσια της απρόσκοπτης διεξαγωγής της Παρέλασης και ενδίδοντας προφανώς στην κινδυνολογία περί αποτυχίας της φετεινής παρέλασης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ Δημήτριος, προβαίνει στην ορκωμοσία του αυτοδιόριστου Δ.Σ, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και χωρίς την παρουσία κόσμου, ενώ στον πίσω μέρος του Ναού παρακολουθούν την επιβεβαίωση, η κ.Αικ.Μπούρα Γενική πρόξενος της Ελλάδος μαζί με την κ.Μ.Μαυρόμάτη, πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Επιβεβαίωση αποκαλεί αυτή την κίνηση ο πνευματικός μας ηγέτης, όταν μια μεγάλη ομάδα των αδικηθέντων, τον επισκέπτεται για να του εκφράσει την δυσφορία της, καθώς και τον προβληματισμό της για την εικόνα που παρουσιάσθηκε προς τα έξω.
Αποστάσεις ασφαλείας κρατάει για ευνόητους λόγους,η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Νέα Υόρκη κ Αικ.Μπούρα και σε κάθε επίσκεψη πολιτικών στην πόλη μας,τους ενημερώνει λεπτομερώς για το θολό τοπίο που επικρατεί στους κόλπους της Ομοσπονδίας, ώστε να μπορούν να επιλέξουν μόνοι τους,την στάση που θα ακολουθήσουν. 
Στα της Παρέλασης τώρα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο οικονομικός απολογισμός της περυσινής Παρέλασης (2006), δεν έχει δωθεί ακόμη όπως προβλέπει το καταστατικό και τα παρατράγουδα αυτής της ασυνέπειας, θα τα ακούσουμε στο εγγύς μέλλον, μαζί με μια σειρά απο διάφορες άλλες παρατυπίες που έχουν διαπράξει οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας, σε συνεργασία με την επιτροπή Παρελάσεως.
Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν τις αυθαίρετες αποφάσεις και την διασπάθιση χρημάτων για λόγους προσωπικής προβολής κάποιων, που χρησιμοποιούν την Ομοσπονδία σαν λίμνη εξαγνισμού και σαν σκαλοπάτι για την κοινωνική τους καταξίωση.
Ας παρουσιάσουν αν έχουν, απόφαση της Γενικής Συνελεύσης που να εγκρίνει την πρόσληψη της εταιρίας δημοσίων σχέσεων, καθώς και το ποσόν της αμοιβής της, που για να πληρωθεί, χρειάζεται την έγκριση της ολομέλειας.
Επίσης θα πρέπει να παρουσιάσουν αναλυτικούς οικονομικούς απολογισμούς των εκδηλώσεων, που είχαν σχέση με την παρέλαση, συντεταγμένους στο ίδιο πνεύμα που απαιτούσαν από τον τιμωρημένο για αυτό τον λόγο Γ.Γεωργόπουλο.
Η συνέχεια της δικαστικής διαμάχης σηματοδοτήθηκε με την λήξη της φετεινής παρέλασης,που είχε σαν αποτέλεσμα την κατάθεση της σχετικής έφεσης,εναντίον της πρωτόδικης απόφασης του δικαστηρίου,όπως επίσης και την αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά του συμβουλίου των αυτοδιόριστων, με την διαδικασία του επείγοντος.
Στον αστερισμό των προβληματισμών όμως, φαίνεται πως πέρασαν αρκετοί σύλλογοι-μέλη της Ομοσπονδίας, οι οποίοι παρακολουθούν απο κοντά τις εξελίξεις και τα ανδραγαθήματα των αυτοδιόριστων και αποφάσισαν να παρέμβουν, στέλνοντας τους επιστολές διαμαρτυρίας, ζητώντας την σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των μελών, οι οποίοι θα αποφασίσουν την μελλοντική πορεία του οργανισμού, όπως εχουν αναφαίρετο δικαίωμα.
Τον χορό των επιστολών διαμαρτυρίας, έσυρε πρώτος ο σύλλογος Κρητών “Ομόνοια”, μετά απο ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης,η οποία εκφράζει τον προβληματισμό της μετά τις υποτονικές εκδηλώσεις της Παρελάσεως και καλεί το Δ.Σ της Ομοσπονδίας να συγκαλέσει μια Γενική Συνέλευση των μελών της,προκειμένου να αποφασισθεί η μελλοντική πορεία του οργανισμού.
Στην ίδια πορεία προς τον εκδημοκρατισμό της Ομοσπονδίας βρέθηκε και ένας άλλος μεγάλος σύλλογος, ο σύλλογος Καστοριαίων “Ομόνοια”και με επιστολή του επισημαίνει τα αρνητικά σημεία του διχασμού και της διάσπασης της ενότητας στον Ομογενειακό ορίζοντα και ζητά την σύγκληση Γενικής συνέλευσης με μοναδικό θέμα την διεξαγωγή τίμιων εκλογών, το αποτέλεσμα των οποίων θα αναγνωρίσει και θα σεβαστεί.
Μέχρι αυτή την στιγμή αρκετοί σύλλογοι έχουν πάρει την απόφαση να αποστείλουν παρόμοιες επιστολές, με το ίδιο αίτημα και ο αριθμός των καταγγελιών αναμένεται να ξεπεράσει το 1\3 του δυναμικού της Ομοσπονδίας.
Και ενώ η Ομογένεια ταλανίζεται απο τα καμώματα των αυτοδιόριστων και από τις συνεχείς πράξεις αδιαφάνειας που πραγματοποίησαν στον ένα χρόνο της παρεκτροπής τους, εμφανίζεται στον ορίζοντα το μεγαλόπνοο σχέδιο του συνεδρίου που έχει σαν κύριο στόχο, τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης απο το εκρηκτικό πρόβλημα των μονοκρατορικών εκλογών, καθώς και στις γερές δόσεις αυτοπροβολής που πιστεύουν οτι θα τους χαρίσει αυτό το εγχείρημα.
Στην τελευταία γενική συνέλευση,14 ατομα ενέκριναν και ψήφισαν τον προϋπολογισμό των 30.000 δολλαρίων, που απαίτησαν οι εγκέφαλοι που δυναστεύουν από πέρυσι το καλοκαίρι την Ομοσπονδία και που θέλουν να χρησιμοποιήσουν για τις ανάγκες του επικοινωνιακού φιάσκου που ετοιμάζουν για εμάς, χωρίς την θέληση μας.
Δημιουργείται όμως το ερώτημα, εάν αυτή είναι πλέον η δύναμη της Ομοσπονδίας, και εάν είναι όντως έτσι, τί απέγιναν όλοι οι άλλοι;
Όμως σε αυτό το συνέδριο που έχει ως τίτλο του «Ο Ελληνισμός της Αμερικής στον 21ο αιώνα»,δεν υπάρχει συμμετοχή από κανέναν άλλον Ομογενειακό φορέα και η επιστολή του προέδρου του Εθνικού συμβουλίου κ.Μ.Βεληβασάκη προς την Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού,απεικονίζει πολύ χαρακτηριστικά τις αρνητικές θέσεις προς το “συνέδριο”, ενός τριτοβάθμιου οργανισμού που στις τάξεις του έχει 23 τοπικές Ομοσπονδίες .
Μήπως έφτασε η ώρα να κινητοποιηθούν οι Ομογενείς και να αναλάβουν μέσα απο δημοκρατικές διαδικασίες, την εξυγίανση του αρρωστημένου Οργανισμού;
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίση θεσμών και δεν νομίζω οτι πρέπει να σταθούμε στην ονοματολογία, διότι η παιδική ασθένεια της αλαζονείας που έχει προσβάλει τους δεσμοφύλακες της Ομοσπονδίας, πρέπει να αντιμετωπισθεί δραστικά και τελεσίδικα.
Οι πολιτειακές αρχές της Ελλάδος, ουσιαστικά δεν μπορούν να παρέμβουν σε αυτή την κρίση και τα μόνα οργανα που θα μπορούσαν θεσμικά να εκτονώσουν την κατάσταση και να εγγυηθούν την επιστροφή προς την ομαλότητα, είναι το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό συμβούλιο και το Σ.Α.Ε Αμερικής.
Ο πρόεδρος του Εθνικού συμβουλίου κ.Μ.Βεληβασάκης, τοποθετήθηκε δημοσίως προ λίγων ημερών και με επιστολή του στην Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την φθίνουσα πορεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων. 
Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η στάση που θα κρατήσει ο περιφερειάρχης και συντονιστής του Σ.Α.Ε Αμερικής κ.Θ.Σπυρόπουλος, ο οποίος ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί στο καυτό αυτό θέμα και η παρέμβαση του θα μπορούσε να δρομολογήσει σημαντικές και ελπιδοφόρες εξελίξεις.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής πριν απο λίγες ημέρες εξέφρασε τις αμφιβολίες του και τον προβληματισμό του, για το επίμαχο συνέδριο που οργανώνουν οι αυτοδιόριστοι της Ομοσπονδίας, του οποίου οι παραινέσεις δεν εισακούσθηκαν απο κανέναν…..
Η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού με ξεκάθαρη δήλωση του κ.Κυπαρισσίδη, δήλωσε οτι δεν συμμετέχει και δεν στηρίζει αυτό το συνέδριο με ότι αυτό συνεπάγεται.
Λόγω ανεπαρκούς σχεδιασμού και προγραμματισμού αυτού του συνεδρίου και παρόλες τις μεγάλες εξαγγελίες των διοργανωτών, δεν τους παραχωρείται η αιθουσα τύπου, για τον απλούστατο λόγο οτι θα γίνονται εργασίες συντήρησης της αίθουσας κατά το διάστημα του συνεδρίου.
Το επίμαχο συνέδριο αναμένεται να είναι το κύκνειο ασμα των εγκεφάλων της έκρυθμης αυτής κατάστασης, καθώς ο κόσμος αποστασιοποιείται και εγκαταλείπει τους αυτοδιόριστους στην απεραντοσύνη της ανυπαρξίας τους.
Όσον αφορά την δυναμική αυτού του συνεδρίου,που θέλουν να  παρουσιάσουν οι επικοινωνιακοί φωστήρες του δήθεν ,καθώς και τα γιουσουφάκια της διαπλοκής που στρατεύθηκαν σε αυτό τον ανιστόρητο αγώνα της προβολής,θα ήθελα να τους υπενθυμίσω ότι απο τις άδειες ιδεολογικές βαλίτσες τους, τα οποία συνθήματα ανασύρουν, ακούγονται κούφια και παράφωνα σαν την ανοργάνωτη και πρόχειρη διοργάνωση του συνεδρίου που προσπαθούν με το ζόρι να μας επιβάλλουν.
Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα ελεγε ο αείμνηστος Μπακογιάννης και για αυτό τον λόγο, θα πρέπει  να προβληματισθούμε να συζητήσουμε και να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους που θα εκτονώσουν την βαριά ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα θα πρέπει να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την ομόνοια και ενότητα των Ομογενών, που θα σημάνουν  την επιστροφή  της Ομοσπονδίας στα ήσυχα νερά της δημοκρατίας και της νομιμότητας.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=386&Itemid=29

Τελευταία ανανέωση ( 25.09.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote