Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τέλος εποχής για τη Σάρα Πέιλιν
Τέλος εποχής για τη Σάρα Πέιλιν Εκτύπωση E-mail
28.07.09

Τέλος εποχής για τη Σάρα Πέιλιν, η οποία χθες παρέδωσε και τυπικά τα καθήκοντά της ως κυβερνήτης της Αλάσκας στον ανταπληρωτή της Σον Πάρνελ.

Εναντίον της πρώην υποψήφιας αντιπροέδρου των Ρεπουμπλικανών εκρεμμούν 20 κατηγορίες για παράβαση δεοντολογίας. Η ίδια δηλώνει πως δεν έχει μελλοντικά πολιτικά σχέδια.

Κατά τη διάρκεια τελετής στο Πάϊονιρ Παρκ του Φέαρμπανκς, η Πέιλιν κάλεσε τους κατοίκους της Αλάσκα να «αντισταθούν στην διόγκωση της μεγάλης κεντρικής κυβέρνησης», σε μια έμμεση αναφορά στο σχέδιο οικονομικής ενίσχυσης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Η Πέιλιν απέφυγε να αναφερθεί σε μελλοντικά πολιτικά σχέδια, ενώ η εκπρόσωπός της δηλώνει ότι η πρώην κυβερνήτης δεν έχει πολιτικά σχέδια για το μέλλον, διαψεύδοντας την υποτιθέμενη πρόθεσή της να θέσει υποψηφιότητα για τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Η Σάρα Πέιλιν, η οποία πέρυσι έχαιρε της εκτίμησης του 60% των Αμερικανών, έχει σήμερα εναντίον της το 53% του πληθυσμού των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε μετά την ανακοίνωσή της να παραιτηθεί.

Εναντίον της έχουν ασκηθεί περίπου 20 αγωγές για ανάρμοστη πολιτική συμπεριφορά κι ευνοιοκρατία κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής της. Εχει βρεθεί στο στόχαστρο για θέματα όπως από το κόστος της γκαρνταρόμπας της μέχρι και την εκμετάλευση της θέσης της για να συγκεντρώσει χρήματα με τα οποία θα πλήρωνε τους δικηγόρους της, προκειμένου να αντικρούσει όλες αυτές τις καταγγελίες.

Προερχόμενη από το συντηρητικό πυρήνα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να γράψει βιβλίο, να βοηθήσει τις καμπάνιες πολιτικών υποψηφίων σε ομοσπονδιακό επίπεδο που βρίσκονται «κοντά στις απόψεις της», να χτίσει έναν «δεξιότερα του κέντρου» συνασπισμό, ενώ φήμες την θέλουν να αναλαμβάνει μέχρι και παρουσίαση εκπομπών ή να κάνει «καριέρα» ομιλήτριας.

Η Πέιλιν είχε εκλεγεί με βάση μια πλατφόρμα «ηθικής» και προάσπισης της θρησκείας. Ένας από τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε ήταν, όπως δηλώνει το περιβάλλον της, ότι οι πολίτες της Αλάσκας είχαν καταλήξει να «την πληρώνουν για να μπορεί να υπερασπίζεται τον εαυτό της εναντίον των κατηγοριών που την βαρύνουν».

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3857&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote