Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow 35 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
35 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ Εκτύπωση E-mail
27.07.09

Του Σάκη Σερέτη

«Ακόμα περιμένουμε και ακόμα ελπίζουμε .Ακόμα τραγουδάμε τον πόνο, την ελπίδα, την προσμονή .Είμαστε εδώ παρόντες μέρα την μέρα ,χρόνο τον χρόνο, με όλο τον πόνο, πληγή την πληγή. Είμαστε εδώ με την ελπίδα αναμμένη και την λαμπάδα της Ανάστασης έτοιμη».

 

Με αυτά τα λίγα, αλλά ουσιαστικά μεγάλα σε νόημα λόγια περιέγραψε ο Πόλυς Κυριάκου την τριανταπεντάχρονη τραγωδία της Κύπρου, κατά την διάρκεια της πολιτιστικής εκδήλωσης που έγινε τη Δευτέρα το βράδυ 20 Ιουλίου 09,στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου της Αρχιεπισκοπής στην Αστόρια.

Ποιήματα αφιερωμένα στην Κυπριακή τραγωδία απέδωσε η Θεοδώρα Λουκά ενώ τις μαρτυρίες των διασωθέντων από την Τουρκική εισβολή, διάβασε ο Ανδρέας Τσέλεπος.Το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης επιμελήθηκαν οι :Μαυρουδής Κοντάνης, Γλαύκος Κοντεμενιώτης και Αντώνης Τσιμούνης .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο μόνιμος αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Έθνη πρέσβης Μιχαήλ Χατζημιχαήλ ο γενικός πρόξενος της Κύπρου στην Νέα Υόρκη Ανδρέας Παναγιώτου, η πρόξενος της Ελλάδος Σοφία Βέβε ο πρόεδρος της Κυπριακής ομοσπονδίας Αμερικής Πανίκος Παπανικολάου ο πρέδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ και αρκετοί παράγοντες της ομογένειας..

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Πόλυς Κυριάκου και η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα της Κυπριακής ομοσπονδίας Αμερικής και της ΠΣΕΚΑ.


Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3852&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 24.08.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote