Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Η Γιορτή της Δημοκρατίας
Η Γιορτή της Δημοκρατίας Εκτύπωση E-mail
25.07.09

Για βαθειά κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών έναντι της πολιτικής, έκανε λόγο στο μήνυμά του για την 35η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, επισημαίνοντας την ανάγκη επανακαθορισμού των κανόνων.

Αυτή τη φορά, με απόφαση του Πρόεδρου Παπούλια, άλλαξε ο χαρακτήρας εορτασμού της επετείου, που πραγματοποιήθηκε παρουσία της πολιτικής, δικαστικής, θρησκευτικής, στρατιωτικής ηγεσίας και εκπροσώπων των αντιστασιακών οργανώσεων, με προσωπικές προσκλήσεις.

"Ασύμβατες οι κοσμικότητες με το πνεύμα του αντιδικτατορικού αγώνα"

Με μια λιτή, σεμνή εκδήλωση εορτάζεται αυτή τη χρονιά η επέτειος για τα 35 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Η γιορτή έγινε πρωί της Παρασκευής, στο εσωτερικό του Προεδρικού Μεγάρου, με μόνο 1.200 προσκεκλημένους, χωρίς δεξίωση.

Ο Κάρολος Παπούλιας αναφέρθηκε στο μήνυμα της σημερινής ημέρας, λέγοντας ότι οι δεξιώσεις και οι κοσμικότητες είναι ασύμβατες με το πνεύμα του αντιδικτατορικού αγώνα, προκαλούν το κοινό αίσθημα και προσβάλλουν το μέτρο που οφείλει να καθορίζει τη συμπεριφορά του πολιτικού κόσμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους πρωταγωνιστές-πρότυπο, όπως τους χαρακτήρισε εκείνης της περιόδου, οι οποίοι διακινδύνευσαν τη ζωή τους στο όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3844&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 25.07.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote