Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πύρινος εφιάλτης και καταστροφικές πλημμύρες
Πύρινος εφιάλτης και καταστροφικές πλημμύρες Εκτύπωση E-mail
23.07.09

Σε πύρινο εφιάλτη βρίσκονται Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία. Η Μασσαλία φλεγόταν όλη τη νύχτα με ένα εκατομμύριο κατοίκους να πληροφορούνται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από στρατιωτική άσκηση.

Οι βροχές προκάλεσαν σαρωτικές πλημμύρες που άφησαν ένα νεκρό.  Λίμνη θυμίζει για τρίτο εικοσιτετράωρο η Κερασούντα της βορειοανατολικής Τουρκίας. Καταστροφικές πλημμύρες και φονικές κατολισθήσεις στην Ιαπωνία.

Δεν έχει ακόμα περιοριστεί η πυρκαγιά που απειλεί τη Μασσαλία, κι έχει μετατρέψει σε στάχτη 12.000 στρέμματα γης. Πυροσβεστικά αεροσκάφη θα επαναλάβουν τις επιχειρήσεις - βοηθώντας τους 480 πυροσβέστες που βρίσκονται στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν θύματα από την πυρκαγιά. Στη διάρκεια της νύχτας  δεν εκκενώθηκαν άλλα κτίρια, εκτός από έναν οίκο ευγηρίας και ένα κέντρο αποκατάστασης αναπήρων σε συνοικία της νότιας Μασσαλίας.

Ωστόσο, δεκάδες σπίτια έχουν καεί μέχρι στιγμής από τη φωτιά στη συνοικία Τρουά Πον στην ανατολική Μασσαλία, από ρήψεις πυρών σε γειτονικό στρατόπεδο.

Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος σε πυρκαγιές στη Σαρδηνία

Ένας βοσκός βρήκε τραγικό θάνατο την Πέμπτη στη Σαρδηνία σε φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, ενώ ένας κτηνοτρόφος φέρεται ως αγνοούμενος, ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Στην περιοχή Σάσαρι, στη βόρεια πλευρά του νησιού, ο Μάριο Πιού, ένας 58χρονος βοσκός έχασε τη ζωή του στην κοινότητα του Ποτσοματζιόρε ενώ προσπαθούσε να σώσει το κοπάδι του.

Επίσης αγνοείται η τύχη ενός κτηνοτρόφου στην περιοχή Σεμεστένε, κοντά στο Σάσαρι. Το κύμα καύσωνα που πλήττει τη Σαρδηνία, καθώς ο υδράργυρος φθάνει τους 46 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές της και οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν τις πρώτες πυρκαγιές του καλοκαιριού. Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, στη νότια και βόρεια πλευρά του νησιού, οι αρχές απομάκρυναν τους κατοίκους από τα σπίτια τους τα οποία απειλούνταν από την πύρινη λαίλαπα.

Στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, στο Κάπο Πεκόρα, τρία ελικόπτερα και τέσσερα πλοία της πολιτικής προστασίας απομάκρυναν δια θαλάσσης 120 κολυμβητές από μια ακτή που είχε παραδοθεί στις φλόγες. Το καλοκαίρι του 2008, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές, έναντι 12 το 2007 όταν τουλάχιστον 7.000 πυρκαγιές κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης στη χώρα.

 ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3837&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote