Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Εξακολουθεί η προεδρολογία
Εξακολουθεί η προεδρολογία Εκτύπωση E-mail
23.07.09

Το ενδεχόμενο αυτοεξαίρεσης του κ. Κάρολου Παπούλια από την επανεκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας φαίνεται να έχει ήδη απασχολήσει το ΠΑΣΟΚ

καθώς τόσο ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, όσο και ο κ. Δημ. Ρέππας προεξόφλησαν χθες ότι κανένα στέλεχος της αντιπολίτευσης δεν θα δεχόταν εν προκειμένω να στηρίξει την κυβέρνηση. «Δεν γνωρίζω να υπάρχει ούτε ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν θέλει να αλλάξει πορεία η χώρα», απάντησε σχετικά ο εκπρόσωπος της Ιπποκράτους, ενώ ακόμη πιο σαφής ήταν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σε ερώτηση για το πώς αντιμετωπίζει το κόμμα του το ενδεχόμενο ο κ. Παπούλιας να αυτοεξαιρεθεί και να τον διαδεχθεί ο κ. Κ. Σημίτης, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι «πολιτικός ο οποίος να προέρχεται από την οικογένεια του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ρίξει νερό στο μύλο της Ν.Δ.».

Σημειώνεται ότι αμφότεροι εξαίρεσαν τον σημερινό Πρόεδρο από «την οικογένεια του ΠΑΣΟΚ» πλέκοντας το εγκώμιό του και υπογραμμίζοντας ότι είναι αναφαίρετο και αυτονόητο δικαίωμά του να λάβει τις αποφάσεις του «στο χρόνο που πρέπει με γνώμονα το συμφέρον της χώρας». «Στηρίζουμε τον Κάρολο Παπούλια για μία δεύτερη θητεία γιατί είναι ένας άξιος πρόεδρος», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ ο κ. Ρέππας μίλησε για «προσωπική αγάπη και εκτίμηση στον κ. Παπούλια, που είναι στον υπέρτατο βαθμό δεδομένος και αναμφισβήτητος». Νωρίτερα, ωστόσο, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Ραγκούσης, είχε σπεύσει να εξηγήσει και διαδικαστικά την επιλογή της Ιπποκράτους να μην στηρίξει αρχικώς τον κ. Παπούλια, αλλά κατόπιν εκλογών προκειμένου να ρίξει την κυβέρνηση. «Θα ψηφίσουμε “παρών” στις τρεις πρώτες ψηφοφορίες και στην τέταρτη που θα ακολουθήσει μετά από εθνικές εκλογές, θα ψηφίσουμε τον Κάρολο Παπούλια, εφόσον βεβαίως το αποδεχθεί ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας», διευκρίνισε ο κ. Ραγκούσης.

Εν τω μεταξύ, οι αντιδράσεις που προκάλεσε η παρέμβαση του κ. Δ. Τσάτσου από συναδέλφους του εξακολούθησαν να τροφοδοτούν και την κομματική αντιπαράθεση. Για «προσπάθεια ευτελισμού του πολιτεύματος από το ΠΑΣΟΚ» μίλησε και πάλι ο κ. Ευ. Αντώναρος, «οφείλουμε να σεβόμαστε τον θεσμό του προέδρου», τόνισε ο κ. Πρ. Παυλόπουλος, ενώ αίσθηση προκάλεσε ότι συγκεκριμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έβαλαν χθες όχι μόνον κατά της Ν.Δ. αλλά και κατά του κ. Τσάτσου. Η κ. Βάσω Παπανδρέου χαρακτήρισε «πολιτική απρέπεια» την έμμεση σύσταση του συνταγματολόγου ο κ. Καρ. Παπούλιας να προστατεύσει το Σύνταγμα, ενώ και ο κ. Χρ. Παπουτσής χαρακτήρισε «πολιτικά μεθοδευμένη και δήθεν επιστημονική συνταγματική προσέγγιση» τη συζήτηση που έχει προκληθεί.

Τέλος, η κ. Αλέκα Παπαρήγα παραδέχθηκε ότι «έχει βάση αυτό που λέει ο κ. Τσάτσος», καταλογίζοντας ανηθικότητα τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη Ν.Δ., ενώ αντιθέτως ο κ. Φ. Κουβέλης υποστήριξε ότι η επιλογή της Ιπποκράτους δεν συνιστά συνταγματική εκτροπή.

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3835&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote